Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз ізотерм сорбції помадних цукерок зі зниженим цукровмістом для прогнозування поведінки під час зберігання(2022) Дорожинська, Оксана Сергіївна; Кохан, Олена ОлександрівнаУ роботі наведено результати сорбційниїх досліджень помадних цукерок із частковою заміною сахарози на харчове волокно полідекстрозу. За результатами досліджень встановлено, що за однакових умов зберігання для класичних цукерок буде притаманне явище десорбції, а для розробленого зразку зі зниженим цукровмістом буде притаманне явище сорбування вологи з оточуючого середовища. Тому для збереження якості помадних цукерок із використанням полідекстрози під час зберігання пропонується використовувати сучасні пакувальні матеріали та способи герметичного пакування. The paper presents the results of sorption studies of fondant sweets with partial replacement of sucrose with polydextrose dietary fiber. According to the research results, it was found that under the same storage conditions, desorption will be inherent in classic sweets , and the phenomenon of sorption of moisture from the surrounding environment will be inherent in the developed sample with reduced sugar content. Therefore, in order to preserve the quality of fondant candies using polydextrose during storage, it is suggested to use modern packaging materials and hermetic packaging methods.Документ Прогнозування поведінки неглазурованих помадних цукерок зі зниженою калорійністю та глікемічністю під час їх зберігання(2021) Дорожинська, Оксана Сергіївна; Кохан, Олена ОлександрівнаУ тезі показані результати досліджень, присвячених визначення сорбційних властивостей помадних цукерок класичних та на основі комбінації цукрів тагатози і фруктози. Виявлено позитивний вплив гігроскопічної фруктози на сповільнення десорбцій них процесів у розробленому зразку. Відмічено, що одним з дієвих шляхів для забезпечення стабільності розроблених неглазурованих помадних цукерок під час зберігання може бути раціональний підбір способу пакування та пакувального матеріалу. The thesis presents the results of research on the sorption properties of fondant sweets classic and based on a combination of sugars tagatose and fructose. The positive effect of hygroscopic fructose on the slowing down of desorption processes in the developed sample is revealed. It is noted that one of the effective ways to ensure the stability of the developed unglazed fondant sweets during storage can be a rational selection of packaging and packaging materialДокумент Показник активності води для прогнозування поведінки помадних цукерок на основі різного вуглеводного складу під час їх зберігання(2021) Онофрійчук, Оксана Сергіївна; Куркчі, Ангеліна Володимирівна; Кохан, Олена ОлександрівнаУ тезі показані результати досліджень, присвячених визначення впливу показника активності води на поведінку помадних цукерок на основі різного вуглеводного складу при зберіганні. Проаналізовано переваги використання таких цукрів як глюкоза, лактоза, тагатоза, фруктоза та харчове волокно полідекстрозу на сповільнення процесу десорбції неглазурованих помадних цукерок.The thesis shows the results of research on the determination of water activity on the behavior of fondant candies based on different carbohydrate composition during storage. The advantages of using sugars such as glucose, lactose, tagatose, fructose and dietary fiber polydextrose to slow down the desorption of unglazed fondant sweets are analyzed.Документ Дослідження процесу пом’якшення води за допомогою природного сорбента цеоліта(2019) Гладкомаз, Владислава Ігорівна; Чернова, Наталія МиколаївнаДосліджено вплив маси наважки природного цеоліту для пом’якшення води. Встановлено, що зі збільшенням маси наважки цеоліту залишкова концентрація іонів Mg2+ зростає, що свідчить про наявність процесу десорбції. The weight of natural zeolite samples to water softening effectiveness was investigated. It was found that increase in the zeolite samples weight, increases Mg2+ ions residual concentration, which indicates desorption process presence.Документ Десорбція аміаку з концентрованих водних розчинів(2012) Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро МиколайовичЗапропоновано використовувати в якості десорбера інтенсивні ежекційні апарати, які забезпечують дрібнодисперсне та монодисперсне розпилення.