Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Електрохімічна активація як один з перспективних методів обробки води(2022) Шпак, Владислав В’ячеславович; Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман СергійовичВисновки роботи стимулюють нові підходи в оцінці корисних для здоров’я ефектів вживання ЕХА води. Також важливим є поглиблене вивчення механізмів електрохімічного формування ЕХА води, а також вивчення альтернативних методів її активації. В першу чергу це стосується електрофізичної компоненти ефекту електрохімічної активації води та фізико-хімічних механізмів безреагентного набуття водою в окисному стані відновного електроно-донорного стану. The conclusions of the work stimulate new approaches in assessing the health effects of using EXA water. Also important is an in-depth study of the mechanisms of the electrochemical formation of EXA water, as well as the study of alternative methods of its activation. First of all, this concerns the electrophysical component of the effect of electrochemical activation of water and the physicochemical mechanisms of reagentless acquisition by water in an oxidative state of a reducing electron-donor state.Документ Improvement of water preparation technology for the production of alcoholic beverages of stable quality(2022) Kuzmin, Oleg; Stukalska (Ivanova), Nataliia; Dudarev, Igor; Mykhailov, BogdanIt was found that the sodium mass concentration of the prepared water affects the stability of alcoholic beverages during storage. To increase the stability of vodka according to the presented water technology, the following reduction occurs: the mass concentration of sodium (Na) by 23 times – from 266.1 to 11.6 mg/dm3; total alkalinity (TA) by 21 times – from 4.1 to 0.2 mmol/dm3; mass concentration of silicon (Si) by 13 times – from 6.5 to 0.5 mg/dm3; mass concentration of silicic acid (H2SiO3) by 13 times – from 13.9 to 1.1 mg/dm3. Встановлено, що масова концентрація натрію у підготовленій воді впливає на стійкість алкогольних напоїв при зберіганні. Для підвищення стійкості горілки за представленою технологією води відбувається зниження: масової концентрації натрію (Na) у 23 рази – з 266,1 до 11,6 мг/дм3; загальної лужності (TA) у 21 раз – з 4,1 до 0,2 ммоль/дм3; масової концентрації кремнію (Si) у 13 разів – з 6,5 до 0,5 мг/дм3; масової концентрації кремнієвої кислоти (H2SiO3) у 13 разів – з 13,9 до 1,1 мг/дм3.Документ Технологія електрохімічної активації води як ресурсозберігаючий спосіб водопідготовки у виробництві пива(2018) Мукоїд, Роман Миколайович; Нижник, Наталія ВолодимирівнаДосліджено вплив хімічного складу води на технологічні особливості виробництва пива. Запропоновано використання електрохімічної активації води, що забезпечує отримання питної води високої якості – основної сировини у виробництві пива. The influence of chemical composition of water on technological features of beer production is investigated. The use of electrochemical activation of water, which ensures the production of high-quality drinking water, the main raw material for beer production.