Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Оцінка ризику виникнення аварій та аварійних ситуацій при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів(2023) Литвин, Анастасія Вікторівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ роботі розглянуті актуальні питання аналізу та оцінки ризиків виникнення аварій та аварійних ситуацій при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. Зазначений аналіз та оцінка – найважливіший етап у системі управління безпекою функціонування виробництва; через розрахунки ризику виникнення аварій, аварійних ситуацій здійснюється пошук неврахованих небезпек, визначається ймовірність їх виникнення, оцінюються можливі масштаби та наслідки.Документ Сучасні підходи до моделювання екологічного стану соціоеколого-економічних систем та підтримки прийняття рішень в умовах надзвичайних ситуацій(2019) Чумаченко, Сергій Миколайович; Форсюк, Андрій Васильович; Андріюк, Олена ПетрівнаМетодологія створення сучасних модельних та програмних засобів для соціоекологоекономічних систем та підтримки прийняття рішень в умовах надзвичайних ситуацій. Methodology for creating modern model and software tools for socio-ecological and economic systems and decision-making support in emergency situations.Документ Управління ризиками при експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки промислових підприємств(2019-04) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр ВасильовичУрядом України у 2018 році прийнята Концепція реформування системи управління охороною праці в Україні та План заходів щодо її реалізації, що ґрунтується на концепції управління ризиками. З метою ефективної реалізації завдань управління ризиком, зменшення матеріальних втрат і недопущення заподіяння шкоди об'єктам, матеріальним і культурним цінностям та довкіллю в разі виникнення надзвичайних ситуацій власникам підприємств харчової промисловості, необхідно розробити та затвердити документаціію з упередження виникнення надзвичайних ситуацій.Для підприємств харчової промисловості, характерне утоврення таких видів аварій: вибух (детонаційне горіння), спалах, пожежа, вогнева куля, викид хімічних речовин. У порядку реагування на надзвичайні ситуації характеру суб’єкт господарської діяльності, а також підприємства, установи, організації, одночасно з розробленням декларації безпеки розробляють і затверджують план локалізації і ліквідації аварій (ПЛАС) для кожного об’єкта підвищеної небезпеки, який вони експлуатують або планують експлуатувати.Документ Дослідження системи ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій(2018) Нікітін, Анатолій Анатолійович; Хіврич, Олександр Васильович; Володченкова, Наталія ВалеріївнаВ роботі проведено наукове дослідження системи ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій із застосуванням системного підходу. Ефективність застосування та інші показники, що визначаються під час планування завдань ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. The scientific research of the emergency response system with the use of a systematic approach has been carried out. The effectiveness of the application and other indicators that are determined during the planning of emergency response tasks.Документ Інформування та оповіщення органів управління, сил суб’єктів реагування на надзвичайні ситуації(2011) Володченкова, Наталія Валеріївна; Пасько, Юлія Володимирівна; Хіврич, Олександр ВасильовичУ роботі розглянуто дії у разі виникнення загрози або факту надзвичайної ситуації, порядок організації повсякденного інформування та порядок оповіщення про надзвичайну ситуацію служби управління МНС. This article examines the actions in the event of a threat or fact of an emergency, organization of daily information and the order notification of emergency services Emergency management.Документ Оцінка вірогідності аварійних ситуацій вибухопожежних небезпечних виробництв(2008) Бесклинська, К. І.; Заєць, Віра АнатоліївнаФункціонування діючих об'єктів підтримувалося введенням практичних заходів, які вже виправдали себе, а також спеціальною підготовкою з техніки безпеки під наглядом відповідних компетентних організацій. Це відповідало концепції абсолютної безпеки, тобто забезпеченню нульового ризику. Проте досвід експлуатації промислових об'єктів показав, що іс¬нуючий підхід не тільки не забезпечує їхню повну безпеку та безпеку населення, але й не дозволяє виз¬начити та порівняти ті області (об'єкти), де необхідні заходи із зниження ризику. Functioning of operating objects was supported to introductions of practical measures, that justified itself already, and also by the special preparation from accident prevention under surveillance of corresponding competent organizations. It answered conception of absolute safety, id est to providing of a zero risk. Experience of exploitation of industrial objects showed however, that existent approach did not not only provide their perfect security and safety of population but also does not allow to define and compare those areas(objects), where necessary measures are from the decline of risk.Документ Предотвращение возникновения чрезвычайных ситуаций при производстве молочных продуктов(2013) Рябоконь, Наталия Валерьевна; Авдиенко, Светлана Алексеевна; Слободян, Ольга Петровна; Заец, Вера АнатольевнаПриведены основные стадии развития, предпосылки и признаки возникновения аварийных ситуаций на предприятиях молочной промышленности. На примере молочноконсервного цеха разработан график безаварийной остановки цеха по производству сгущенных молочных консервов. It shows the main stages of development, background and indicative of emergencies on the dairy industry. The example dairy plant was developed schedule-accidental stop shop production of condensed milk cans.