Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження режимів екструдування зернової суміші при різних способах підготовки(2015) Тракало, Тетяна Олександрівна; Шаповаленко, Олег ІвановичУ роботі наведено допустимі режими екструдування зернових сумішей при різних способах підготовки та показники якості готового продукту. The paper presents the permissible modes of extrusion of grain mixtures with different methods of preparation and quality indicators of the finished product.Документ Дослідження показників якості екструдування зернової суміші з додаванням лляного екстракту(2015) Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаран, Андрій Васильович; Шаповаленко, Олег ІвановичДослідження біохімічних показників екструдованої зернової суміші з додаванням лляного екстракту на основі води показали, що в результаті клейстеризації крохмалю, деструкції целюлозно-лігнінових утворень значно поліпшується кормова цінність екструдату. Живильні речовини стають доступнішими для перетравлення тваринами. Кількість крохмалю при цьому знаходиться в межах 62,28…64,73%, сирий протеїн в сумішах становить 24,7-25,8%, а кількість сирого жиру – 4,04-4,62%. Теплова обробка практично не впливає на вміст мінеральних компонентів в кормі, проте іноді можливі зміни в їх засвоєнні тваринами. Під дією високої температури і тиску майже повністю знищується патогенна мікрофлора, а також відбувається інактивація інгібіторів ферментів і нейтралізація деяких токсинів. The study of biochemical parameters of an extruded grain mix with the addition of a flax extract based on water has shown that as a result of starch gelling and degradation of cellulose-lignin formations, the feed value of the extrudate is significantly improved. Nutrients become more affordable for animal digestion. The amount of starch in this case is in the range of 62.28 ... 64.73%, crude protein in the mixtures is 24.7-25.8%, and the amount of crude fat is 4.04-4.62%.Thermal treatment practically does not affect the content of mineral components in the feed, but sometimes there may be changes in their assimilation by animals. Under the influence of high temperature and pressure almost completely destroyed pathogenic microflora, as well as inactivation of enzyme inhibitors and neutralization of some toxins.Документ Мікробіологічні показники екструдованих кормових сумішей(2016) Тракало, Тетяна ОлександрівнаДосягнення благополуччя здоров’я тварин та їх високої продуктивності, а також отримання безпечної продукції тваринного походження неможливе без застосування високоякісних та безпечних кормів. На основі вище сказаного було створено зернові суміші, що складались з зерна пшениці, кукурудзи та лляного екстракту на основі сироватки у різній відсотковій кількості. Лляний екстракт отримували шляхом екстракції в пульсаційних диспергаторах з активною діафрагмою. Далі отриману суміш з пшениці, кукурудзи та лляного екстракту на основі сироватки змішували та екструдували. Параметри процесу екструдування були наступними: температура – 110-120°С, тиск – 2-4 МПа, що дозволяє майже повністю знезаразити кормову суміш. У готових екструдованих кормових сумішах досліджували зміну мікробіологічних показників під час зберігання. За практикою комбікормового виробництва дослідні зраз- ки поміщали в тканинні мішки і зберігали впродовж 2 місяців при температурі 0°С (холодильник), +20°С, (термостат) і відносній вологості повітря – 45%. Проведена робота говорить про те, що, як на початку, так і в кінці зберігання екструдованих кормосумішей, характерний досить низький рівень мікробіологічного обсіменіння. В процесі досліджень не були виявлені такі групи мікроорганізмів, як бактерії групи кишкової палички (БГКП), патогенні мікроорганізми. Загальна кількість мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ) у всіх зразках сумішей знаходиться в допустимих межах (не більше 5•105 КУО/г). Екструдування є ефективним способом підвищення санітарної якості екструдованих зернових сумішей, оскільки дозволяє знизити кількість мікроорганізмів. The achievement of animal welfare and their high productivity, as well as the availability of safe animal products, can not be achieved without the use of high-quality and safe feed. Based on the foregoing, cereal mixtures consisting of wheat, corn and flaxseed extract based on whey in different percentages were created. The lactic extract was obtained by extraction in the ripple dispersants with active diaphragm. The resulting mixture of wheat, corn and flaxseed extract based on serum was mixed and extruded. Parameters of the extrusion process were as follows: temperature - 110-120 ° C, pressure - 2-4 MPa, which allows almost completely disinfect the feed mixture. In ready-made extruded feed mixtures, microbiological changes were recorded during storage. According to the practice of mixed fodder production, the test specimens were placed in tissue bags and stored for 2 months at a temperature of 0 ° C (refrigerator), + 20 ° C, (thermostat) and relative humidity of air - 45%. The performed work suggests that, at the beginning and at the end of storage of extruded feed mixtures, a rather low level of microbiological insemination is characteristic. In the course of the research, no groups of microorganisms were found, such as bacteria of the E. coli group (BGKP), pathogenic microorganisms. The total number of mesophilic aerobic and optional anaerobic microorganisms (MAFAMs) in all samples of mixtures is within the permissible limits (no more than 5 • 105 CFU / g). Extrusion is an effective way to improve the sanitary quality of extruded cereal mixtures, since it can reduce the amount of microorganisms.Документ Дослідження якості екструдованих кормових продуктів в процесі зберігання(2017) Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаповаленко, Олег ІвановичКомбікорм – є набагато складнішими об'єктом зберігання, ніж зерно, борошно і крупа. Пояснюється це великою кількістю компонентів, які входять у до їхнього складу, і різними фізичними, хімічними і біологічними властивостями кожного компонента. За даними досліджень окиснення більш інтенсивно проходить при температурі 20 °С після 40 діб зберігання. За чинною нормативно-технічною документацією допустимий вміст перекисного числа жиру у кормах для сільськогосподарських тварин та птиці має бути не більше 0,3 % J2 . термін зберігання екструдованих кормових сумішей повинен бути в межах 45-60 діб. Fodder - is a much more complicated storage facility than grain, flour and groats. This is due to the large number of components that are included in their composition, and various physical, chemical and biological properties of each component. According to studies, oxidation is more intense at 20 ° C after 40 days of storage. According to the current normative and technical documentation, the peroxide content of fats in farm animals and poultry should not exceed 0,3% J2. the shelf life of extruded feed mixtures should be within 45-60 days.Документ Effect off extruding on microbial indicators of feed mixtures(2016) Trakalo, Tetiana; Shapovalenko, Oleg; Yanyuk, Tatiana; Sharan, AndriiДля визначення якості кормових сумішей, що містять екстракт льону з сироватки, були досліджені мікробіологічні параметри після екструдування кормових сумішей різного призначення на зберігання. Вивчали кормову суміш пшениці, кукурудзи та екстракту льону на сироватковій основі різної суми відсотків. Льняний екстракт, отриманий екстракцією в активному пульсаційну диспергаторную суміш, змішують і екструдують при температурі - 110–120 ° С, тиск - 4,2 МПа, що дозволяє майже повністю його дезінфікувати. Досліджено зміну мікробіологічних кормових сумішей під час зберігання. Досліджувані зразки поміщали в тканинні мішки і зберігали протягом 2 місяців при 0 ° С (холодильник), + 20 ° С (термостат) і відносній вологості - 45%. Вологість зернових сумішей для екструзійних зразків знаходиться в межах 16,8–17,6%, після екструдування від 13,3 до 13,5%, а протягом терміну придатності не змінюється при + 20 ° С і відносній вологості 45% конструктивні зміни вологості при зберіганні 13,3–13,5% до 15,3–16,1%. Зміна вологості екструдованої кормової суміші в значній мірі залежить від температури зберігання і не від кількості введеного льону екстракту з сироватки суміші. Порівнюючи умови і термін зберігання, можна сказати, що зміна вологості екструдованої кормової суміші в значній мірі залежить від температури зберігання і від кількості введеного лляного екстракту на основі сироватки. На початку і в кінці зберігання екструдована кормова суміш характеризується відносно низьким рівнем мікробіологічного забруднення. Не виявлено наступних груп мікроорганізмів як патогенів Escherichia coli (BGKP). Загальні мезофільні аеробні та факультативні анаеробні мікроорганізми (МАФАМ) у всіх зразках сумішей знаходяться в допустимих межах (не більше 5 • 105 КУО / г). Аналіз колоній мезофільних аеробних мікроорганізмів на агаро-пептидній масі виявив, що вони характеризуються великими, малими і середніми розмірами, білого і жовтого кольору, гладкими і шорсткими краями. Основна частина мікроорганізмів - коккоподібні бактерії, клітини яких розміщені окремо або кластери. Основними видами бактерій морфо, виділеними з екструдата зерна, є аеробні бактерії. Ми рекомендуємо використовувати екструзійний процес як ефективний спосіб поліпшення якості екструдованих кормових сумішей, оскільки він забезпечує майже стерильний продукт. To determine the quality of feed mixtures containing flax extract from serum was investigated microbiological parameters after extruding feed mixtures of different prescription in storage. Studied feed mixture of wheat, corn and flax extract on serum basis of different interest amount. Linen extract obtained by extraction in an active pulsation dispersant mixture is mixed and aperture extruding a temperature – 110–120 °C, pressure – 4.2 MPa, which allows almost completely disinfect it. We investigated the change of microbiological feed mixtures during storage. The test samples were placed in cloth bags and stored for 2 months at 0 °C (refrigerator), + 20 °C (thermostat) and relative humidity – 45%. Humidity grain mixtures for extrusion samples is within 16.8–17.6%, after extruding from 13.3 to 13.5%, and over the shelf life of unchanged at +20 °C and a relative humidity of 45% designs humidity changes during storage of 13.3–13.5% tо 15.3–16.1%. Changing humidity extruded feed mixture to a large extent dependent on storage temperature and not on the number entered flax extract from the serum of the mixture. Comparing the conditions and shelf life, it can be said that the change in humidity extruded feed mixture to a large extent dependent on storage temperature and not on the number entered flax extract from the serum of the mixture. At the beginning and end of storage extruded forage mixture, characterized by relatively low levels of microbiological contamination. Not revealed the following groups of microorganisms as Escherichia coli (BGKP) pathogens. Total mesophilic aerobic and facultative anaerobic microorganisms (MAFAM) in all samples of mixtures is within acceptable limits (no more than 5•105 CFU/g). Analysis of colonies of mesophilic aerobic microorganisms on agar peptidemeat found that they are characterized by large, small and medium size, white and yellow color, smooth and rough edges. The bulk of the microorganisms is coccoid bacteria whose cells are placed singly or clusters. The main morpho types bacteria isolated from grain extrudate is aerobic bacteria. We recommend using extrusion process as an effective way to improve health quality extruded feed mixtures because it provides a nearly sterile product.