Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Способи синтезу наноматеріалів
    (2024) Сміян, Діана Михайлівна; Іщенко, Віра Миколаївна
    У роботі проведено огляд та аналіз сучасної вітчизняної та закордонної наукової літератури про різні способи отримання наноматеріалів та схарактеризовано, які із цих способів є найбільш перспективні, розглянуто галузі застосовування наноматеріалів. Наноматеріали синтезуються за допомогою різних методів, які поділяються на дві основні категорії: «знизу вверх» і «зверху вниз». Методи «зверху вниз» – це в основному фізичні методи отримання наноматеріалів: плазмове напилення, методи лазерного випаровування, контрольована кристалізація тощо. Підходи «знизу в верх» передбачають синтез матеріалу атом за атомом, молекула за молекулою або кластер за кластером для одержання нанопродукту необхідного розміру. Цей метод передбачає, зокрема, проведення в розчині хімічних реакцій, що супроводжуються утворенням нерозчинних або важкорозчинних речовин (різні типи реакцій: гідроліз, окисно-відновні, нейтралізація).
  • Ескіз
    Документ
    Наноматеріали, їх класифікація та використання в харчовій промисловості
    (2024) Гарницька, Злата Олександрівна; Іщенко, Віра Миколаївна
    Наноматеріали класифікують на різні групи за різними критеріями. Як правило, їх класифікують відповідно до розмірів, морфології, стану та хімічного складу наночастинок. За геометричними розмірностями нанооб’єкти класифікують на: нульвимірні (0D) – сюди відносяться кластери, наночастинки, колоїди і квантові точки; одновимірні НМ (1D) – нанотрубки, волокна; двовимірні (2D) – тонкі плівки, слої; тривимірні (3D) – полікристали. На основі хімічного складу наноматеріали класифікують як односкладові наноматеріали і нанокомпозити. Наводяться приклади наноматріалів різних груп. У харчовій промисловості наноматеріали використовують при переробці та зберіганні продуктів харчування, для підвищення розчинності харчових продуктів та засвоєнню біоактивних хімічних речовин. Нині відомі властивості наночастинок, що поліпшують засвоєння і біодоступність мікроелементів, вітамінів і деяких інших харчових речовин.
  • Ескіз
    Документ
    The use of nanotechnology in the production of ise-cream
    (2017) Shumiak, Olga; Meshcheryakov, Andriy
    The use of nanotechnology in the production of ise-cream leads to the benefits of nanoise-cream. Використання нанотехнологій у виробництві морозива має певні переваги.