Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Використання насіння олійних культур в хлібопеченні
    (2023) Грищенко, Анна Миколаївна; Тодорчук, Дмитро Олександрович; Бовтрук, Анна Юріївна
    Насіння олійних культур в хлібопечення використовують в основному для декорування поверхні хлібобулочних виробів. Найчастіше використовують мак, насіння льону та насіння ефіроолійних культур. Частіше за все в рецептурі використовують насіння однієї або двох видів культур. Перспективним є використання суміші насіння різних культур, що сприятиме підвищенню харчової цінності хлібобулочних виробів.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання пшеничного хліба оздоровчого призначення, збагаченого шротом насіння олійних культур
    (2020) Соловйова, Катерина Володимирівна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Використання шроту насіння олійних культур для збагачення пшеничного хліба дозволяє отримати харчовий продукт з підвищеною харчовою цінністю. The use of meal of oilseeds to enrich the wheat bread makes it possible to obtain a food product with high nutritional value.
  • Ескіз
    Документ
    Електрофоретичні властивості білків насіння олійних культур
    (2013) Носенко, Тамара Тихонівна
    В доповіді наведено характеристику методів електрофоретичного розділення білкових сумішей, а також результати власних досліджень електрофоретичної рухливості білків, які екстрагували із шротів насіння олійних культур. В роботі наведено результати визначення поліпептидного складу білків методом денатуруючого електрофорезу в поліакриламідному гелі. Досліджено також електрофоретичну рухливість білків соняшникового та соєвого шроту в приладі для рідинного електрофорезу. Продемонстрована залежність електрофоретичної рухливості білків від природи та концентрації розчинника.
  • Ескіз
    Документ
    Oil seeds as a source of edible protein
    (2013) Nosenko, Tamara; Mank, Valeriy; Zhukova, Yaroslava
    The influence of technological parameters such as solvent content, temperature, duration, enzyme presence on the protein recovery from meal of different oil seed (sunflower, soy, rape) and their functional property was investigated in this work. The maximal yield of protein isolates from sunflower meal was received with using of alkaline solvent. But protein extraction by neutral solvent such as sodium chloride solution results in better technological properties of obtained protein isolates. The optimum temperature for protein extraction from different meal was 45-50 °C and extracted protein quantity reached its maximum after 40-50 min extraction duration. Using of proteolitic enzyme during protein extraction resulted in increasing of extracted protein quantity and improving their technological properties. Іncreasing of solubility, emulsifying and foaming capacity of protein isolate was observed. В роботі було досліджено вплив технологічних параметрів, а саме, склад розчинника, температури, тривалості, ферментів на вилучення білків із шротів різних олійних культур (соняшника, сої, ріпаку) та їх функціонально-технологічні властивості. Максимальний вихід білкових ізолятів із соняшникового шроту був при використанні лужних розчинів. Проте використання нейтральних розчинників, таких як розчин хлориду натрію приводило до одержання білкових ізолятів із кращими технологічними властивостями. Оптимальна температура для екстрагування білків із шротів була 45-50 °C, максимальна кількість екстрагувалась через 40-50 хвилин. Екстрагування білків в присутності протеолітичних ферментів призводило до збільшення ефективності екстракції та покращення технологічних властивостей екстрагованих білків. Спостерігалось збільшення розчинності, емульгуючої та піноутворюючої здатності білкових ізолятів.