Колективні монографії, розділи з колективних монографій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12021
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Українські реалії та світові тенденції розвитку виробництва м’яса і м’ясопродуктів(2020) Бергер, Аліна ДмитрівнаВ умовах глобалізації невирішеними проблемами для стратегічного розвитку виробників м’яса та м’ясопродуктів залишилися: невідповідність більшості м’ясної продукції міжнародним світовим стандартам з якості та безпеки; кризові явища у розвитку тваринництва – скорочення і збитковість вирощування великої рогатої худоби, недостатня державна фінансова підтримка; зниження тарифного захисту внутрішнього ринку; скорочення обсягів експорту свинини та яловичини. Проаналізовані сучасні тенденції у світі та в Україні виробництва м’яса та м’ясопродуктів свідчать про: подальше зростання світового попиту на якісну м’ясну продукцію; перерозподіл світового споживання м’яса різних видів на користь м’яса птиці, як більш доступного за цінами для більшості країн; подальше зростання світових цін на м’ясо і м’ясну продукцію; націленість українських виробників на збільшення обсягів експорту м’яса птиці та свинини. In the context of globalization, the unresolved problems for the strategic development of meat and meat products producers are: non-compliance of most meat products with international world standards for quality and safety; crisis phenomena in the development of animal husbandry - reduction and unprofitability of cattle breeding, insufficient state financial support; reduction of tariff protection of the domestic market; reduction of pork and beef exports. In The analyzed current trends in the world and in Ukraine of meat and meat products production testify to: further growth of world demand for quality meat products; redistribution of world consumption of various types of meat in favor of poultry meat, as more affordable for most countries; further increase in world prices for meat and meat products; the focus of Ukrainian producers on increasing exports of poultry and pork.