Колективні монографії, розділи з колективних монографій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12021

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 235
  • Ескіз
    Документ
    Study of the color and aroma of plant raw materials obtained by drying with mixed heat supply
    (2023) Kuzmin, Oleg; Niemirich, Oleksandra; Mamchenko, Liudmyla; Vyshnevskyi, Artem; Kozko, Serhiy; Taran, Leon; Sahaіdak, Anna; Bushko, Oleg
    Овочі є високотехнологічною культурою і необхідною складовою раціону людини. Практика та статистичні дані свідчать про високі обсяги вирощування, споживання та використання в харчових технологіях білокачанної капусти, кабачків та моркви. Такі культури стійкі до хвороб.
  • Ескіз
    Документ
    Expansion of the range of flour culinary dishes for special purposes
    (2024) Zemlyanchuk, Andriy; Niemirich, Oleksandra; Kuzmin, Oleg; Mamchenko, Liudmyla; Yastreba, Sergey
    Розглянута можливість використання нових видів безглютенового борошна (кіноа та зелене гречане борошно) в рецептурах борошняних кулінарних страв – млинців. Склад і технологія приготування готових млинців з використанням безглютенових видів борошна науково обґрунтовано. Були отримані нові дані, які свідчать про доцільність змішування різних безглютенових сортів борошна в рецептурах борошняних кулінарних виробів. Страви з урахуванням харчової цінності, органолептичних показників, структурних і механічних властивостей тіста, зі встановленням оптимального співвідношення кількості борошна з зеленої гречка і кіноа. Досліджені органолептичні та фізико-хімічні показники якості нових страв, які відрізняються від контролю відсутністю глютену.
  • Ескіз
    Документ
    Hospitality establishments and restaurant environment in Кyiv as centres of urban culture and tourist
    (2024) Mamchenko, Liudmyla; Niemirich, Oleksandra; Skyrda, Olena; Mykhailov, Bohdan; Lytovchenko, Oleksandr; Penkinа, Nataliia
    У статті представлено роль і місце ресторанного бізнесу у формуванні сприятливого туристичного середовища. Продемонстровано сучасні тенденції адаптації ресторанного господарства до сучасних умов воєнного стану, який існує в Україні, а також позитивну роль у забезпеченні безпечного середовища та позитивному впливі на психоемоційний стан населення.
  • Ескіз
    Документ
    Innovation recipe ice cream “gelato” with inulin
    (2023) Sofinska, Valeria; Niemirich, Oleksandra; Mamchenko, Liudmyla; Havrysh, Andrey
    У статті представлено інноваційну технологію приготування морозива «Джелато» з використанням інуліну. Морозиво є популярним продуктом харчування на ринку харчової промисловості та в ресторанах. Згідно зі статистичними даними, морозиво споживають понад 70% населення України. У сучасному світі проблема ожиріння серед дорослих та дітей стоїть досить гостро. До ожиріння призводить безліч факторів, одним із яких є вживання неякісних молочних продуктів. Саме тому розробка малокалорійних молочних продуктів є актуальним напрямом. Як функціональний інгредієнт у рецептурі інноваційного морозива був обраний інулін з цикорію. The article presents an innovative technology for making “Gelato” ice cream using inulin. Ice cream is a popular food product on the food industry market and in restaurants. According to statistical data, ice cream is consumed by more than 70% of the population of Ukraine. In the modern world, the problem of obesity among adults and children is quite acute. Many factors lead to obesity, one of which is the consumption of poor-quality dairy products. That is why the development of low-calorie dairy products is an urgent direction. Inulin from chicory was chosen as a functional ingredient in the innovative ice cream recipe.
  • Ескіз
    Документ
    Управлінння конкурентоздатністю готельного продукту через впровадження послуг гіда-конференсьє
    (2022) Свідло, Карина Володимирівна; Соколенко, Анна Сергіївна; Мамченко, Людмила Євгенівна; Каролоп, Олена Олександрівна
    Сучасний розвиток готельного бізнесу базується на системі менеджменту, яка забезпечує надання якісних послуг клієнтам. Сьогодні на готельному ринку України існує питання низької конкурентоздатності готельних послуг. Необхідний рівень якості обслуговування потребує упорядкованої оцінки характеристик послуг та порівняння отриманих результатів із встановленими вимогами. В Україні доцільно унормувати професію гіда конферансьє та його послуги. У цьому контексті заслуговує на увагу досвід Франції, де професія гід-конферансьє регулюється статтею L. 221-1 кодексу туризму.
  • Ескіз
    Документ
    Соціально-економічний розвиток регіонів в умовах ринкових трансформацій
    (2020) Буркинський, Б. В.; Лайко, О. І.; Галиця, Ігор Олександрович; Радулов, Д. Д.; Талпа, В. П.
    Теоретико-концептуальні засади дослідження соціально- економічного розвитку регіонів в сучасних умовах постійних транс- формаційних зрушень та реформ визначаються за допомогою інсти- туціональної рамки, в основу якої покладено норми відповідних за- конів або директив, що створюють базис для розвитку локальних, регіональних та субрегіональних економічних систем
  • Ескіз
    Документ
    Кейс до розділу 15. Соціальний стартап М. Юнуса у сфері мікрокредитування бізнесу
    (2023) Галиця, Ігор Олександрович; Косарева, Тетяна Вікторівна; Сотник, І. М.
    Глобалізація економічних, екологічних, соціальних проблем сучас- ного суспільства, а також широке розповсюдження інформаційних тех- нологій на всій земній кулі зробило світ більш тісним і дало поштовх для створення стартапів нового типу – соціального бізнесу. Останній спря- мований на вирішення актуальних суспільних проблем, зокрема, на боротьбу з бідністю та голодом, зниження забруднення довкілля та переробку відходів, надання доступних медичних послуг для малозабе- зпечених верств населення тощо.
  • Ескіз
    Документ
    Біоактивні пептиди молозива як складові компоненти потенційного поліфункціонального парафармацевтика
    (2020) Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Моцар, Анна В.; Волошина, Ірина Миколаївна
    У роботі досліджено функціональну активність фагоцитарних клітин на моделі фагоцитів під впливом препарату на основі білкових фрагментів молозива корів. Крім цього, описані антибактеріальні властивості білкових фрагментів молозива корів. Встановлено мінімальні інгібувальні концентрації препарату на основі білкових фрагментів молозива. Також у роботі досліджено антипроліферативну здатність білкових фрагментів молозива та підтверджено їх безпосередній протипухлинний ефект.
  • Ескіз
    Документ
    Risks of toxic environmental pollution from military operations
    (2023) Melnyk, Oksana; Shevchenko, Oleksandr; Kuzmin, Oleg; Niemirich, Oleksandra; Kuzmin, Oleg
    The article identifies the scale of the war waged by russia on Ukrainian soil, which has contributed to the deterioration of the food security situation in Ukraine and has also affected global food security. In addition, the toxic risk of environmental pollution caused by the war was identified, affecting the ecology and health of the Ukrainian population.
  • Ескіз
    Документ
    Application of the swift method for risk assessment in the production of cottage cheese
    (2023) Melnyk, Oksana; Kuzmin, Oleg; Niemirich, Oleksandra; Mamchenko, Liudmyla; Lytovchenko, Oleksandr
    The quality and safety of food products in the modern world is the main component of sustainable development of food industry enterprises. The enterprises have implemented a system of preventive measures that prevents the occurrence of risks, assesses them, controls hazards in raw materials, technological processes and finished products, which significantly reduces the risks of threats to human life and health. An overall risk assessment enables decision makers and relevant parties to better understand the risks that may affect the achievement of objectives and the adequacy and effectiveness of the controls in place. This provides a basis for making decisions about the most appropriate approach to handling the risks that may arise in the manufacture of food products. Risk analysis involves consideration of the cause and sources of risk, their consequences and the likelihood of these consequences. The paper considers the methodology of «what if?» risk assessment in the production of cottage cheese. The advantages and disadvantages of this method, the process of identifying, assessing and preventing risks are presented.