Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Використання чумизи у виробництві продуктів оздоровчого спрямування
    (2023) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Задворний, Олексій Ігорович
    Визначено вміст полісахаридів у ядрі та оболонках зерна чумизи. Встановлено, що вміст харчових волокон, зокрема клітковини та пектинових речовин у оболонках зерна чумизи складає, відповідно, 71,8 % та 4 %. Ядро, тобто зерно чумизи, звільнене від оболонок, містить 1,6 % клітковини та 1,2 % пектинових речовин. Визначено, що за температури 20 °С водоутримувальна здатність харчових волокон зерна чумизи становить 3,25 г води/г харчових волокон, The content of polysaccharides in the kernels and shells of chumiza grains was determined. It was established that the content of dietary fibers, in particular, fiber and pectin substances in the shells of chumiza grain is 71.8% and 4%, respectively. The core, i.e. the shelled grain of the sorghum, contains 1.6% of fiber and 1.2% of pectin substances. It was determined that at a temperature of 20 °C, the water-holding capacity of dietary fibers of sorghum grain is 3.25 g of water/g of dietary fibers
  • Ескіз
    Документ
    Продукти перероблення кавбуза – джерело природних харчових сорбентів
    (2022) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Досліджено можливість комплексного перероблення кавбуза для отримання продуктів оздоровчого спрямування: пюре, соку, кавбузово-пектинової пасти. Визначено основні фізико-хімічні та органолептичні показники якості продуктів перероблення кавбуза. Доведено, що дані продукти є джерелом біологічно-активних сполук: вітамінів, поліфенолів, природних харчових сорбентів – клітковини, пектинових речовин тощо. The possibility of complex processing of cowberry to obtain health products: puree, juice, cowberry-pectin paste has been studied. The main physico-chemical and organoleptic indicators of the quality of cowpea processing products were determined. It has been proven that these products are a source of biologically active compounds: vitamins, polyphenols, natural food sorbents - fiber, pectin substances, etc.