Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Удосконалення способу виробництва граноли оздоровчого призначення(2021) Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаСухі сніданки, як комбіновані продукти, широко використовуються в харчуванні і є доцільним поліпшення їх рецептурного складу, особливо за рахунок використання сировини, багатої на вітаміни, мінеральні речовини, біофлавоноїди, харчові волокна, органічні кислоти, які є дефіцитними в населення України. Breakfast cereals, as combined products, are widely used in food and it is advisable to improve their prescription composition, especially through the use of raw materials rich in vitamins, minerals, bioflavonoids, dietary fiber, organic acids, which are in short supply in the population of Ukraine.Документ Планування експерименту в дослідженнях технологічних процесів виробництва оздоровчих продуктів(2021) Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаРозроблення та виробництво технологій харчових продуктів оздоровчого призначення, пов’язані із проведенням складних і дорогих експериментальних досліджень, адже для вибору оптимального технологічного процесу та рецептурних інгредієнтів слід проаналізувати величезну кількість чинників у обмежені терміни. Тому актуальним є застосування методів планування експерименту, які дозволяють у багатьох випадках суттєво скоротити витрати сировини та часу на виконання досліджень. The development and production of health food technologies involves complex and expensive experimental research, as a huge number of factors must be analyzed in a limited time to select the optimal process and prescription ingredients. Therefore, it is important to use experimental planning methods, which in many cases can significantly reduce the cost of raw materials and time to perform research.Документ Обґрунтування та розроблення способу отримання пастили оздоровчої дії з використанням пюре інжиру та агрусу(2018) Михайленко, Ліна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаВраховуючи хімічний склад плодів інжиру та агрусу, запрпоновано їх використання у виробництві пастили, що дозволить збагатити її біологічно активними речовинами, підвищити антиоксидантні та радіопротекторні властивості, надати готовому виробу оздоровчих властивостей.Taking into account the chemical composition of the fruits of figs and gooseberries, their use in the production of marshmallow is envisaged, enabling it to be enriched with biologically active substances, to increase the antioxidant and radioprotective properties, to provide the finished product with the healing properties.Документ Обґрунтування та розроблення способу виробництва пшенично-кукурудзяної булочки оздоровчого призначення, збагаченої порошками шпинату та цукрового буряка(2018) Макідонова, Наталя Олександрівна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаВ роботі теоретично обґрунтовано та експериментально підтверджено запропонований спосіб отримання збагачувачів у вигляді порошків. Комплексно досліджено їхній біохімічний склад, запропоновано використання збагачувачів в хлібобулочному виробництві. The proposed method of obtaining enrichers in the form of powders is theoretically substantiated and experimentally confirmed. Their biochemical composition has been thoroughly studied, and the use of enrichers in the bakery industry has been proposed.Документ Наукове обгрунтування та розроблення складу безглютенового бісквітно-фруктового торта оздоровчого призначення(2018) Вихристенко, Олена Юріївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаВ роботі теоретично обґрунтовано та експериментально підтверджено запропонований спосіб отримання безглютенового бісквітно-фруктового виробу оздоровчого призначення. The proposed method of obtaining a gluten-free biscuit-fruity product for health-improving purposes is theoretically substantiated and experimentally confirmed.