Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції розвитку підприємств пивоварної галузі
    (2022) Дунда, Світлана Петрівна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Болотіна, Ірина Миколаївна
    Розглянуто основні ринкові тренди розвитку підприємств пивоварної галузі: зростання споживання та випуску безалкогольного пива, збільшення частки пива у кегах та банках. Основою успішної реалізації продукту є актуальний асортимент, фінансова стійкість підприємств і системний бренд-маркетинг. The main market trends of the development of enterprises in the brewing industry were considered: growth in consumption and production of non-alcoholic beer, increase in the share of beer in kegs and cans. The basis of successful product implementation is an up-to-date assortment, financial stability of enterprises and systematic brand marketing.
  • Ескіз
    Документ
    Управління конфліктами в сфері гостинності
    (2015) Болотіна, Ірина Миколаївна
    Згідно із дослідженнями Міжнародної асоціації обслуговування клієнтів, 91% незадоволених клієнтів більше ніколи не скористаються послугами даного готелю і ще розповсюдять цю негативну інформацію мінімум 9 особам. Також 54-70% знову скористаються послугами готелю, якщо їх претензії будуть задоволені. А якщо вони будуть задоволені дуже швидко, то ця цифра збільшиться до 95%. Таким чином, навіть найнесподіваніші скарги гостей не повинні залишатися без уваги адміністрації готелю. According to the research of the International Association of customer service 91% of dissatisfied customers will never benefit from the services of the hotel and even distribute this negative information at least 9 people. Also, 54-70% again take advantage of hotel services if their claims are resolved. And if they are satisfied very quickly, this figure will increase to 95%. Thus, even the most unexpected guests complaints should not be neglected the property.