Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Біометричні системи розпізнавання образів(2019) Андріюк, Олена Петрівна; Чумаченко, Сергій Миколайович; Андріюк, Ігор Володимирович; Буряченко, Маргарита МиколаївнаДосліджено особливості біометричних систем ідентифікації людини. Проаналізовано методи розпізнання людей та етапи процесу розпізнавання обличчя за знімком для виявлення положення обличчя на фотографії та аутентифікації особистості. The peculiarities of biometric identification systems of a person are investigated. The methods of recognition of people and stages of the face recognition process for a photo are analyzed for revealing the position of a person in a photo and personality authentication.Документ Дослідження еволюційних методів оптимізації для вирішення складних задач(2018) Буряченко, Маргарита Миколаївна; Грибков, Сергій ВіталійовичПри розв’язанні завдань оптимізації складних систем часто зустрічаються ситуації, які ускладнюють або унеможливлюють застосування класичних методів. Це зокрема обчислювальна складність, висока розмірність, істотна нелінійність та інше. Останнім часом широке застосування отримали еволюційні методи оптимізації. When solving problems of optimizing complex systems, situations that complicate or make it impossible to use classical methods are often encountered. This is in particular computational complexity, high dimensionality, material nonlinearity, and so on. Recently, widespread use of evolutionary optimization methods.Документ Технологія «Internet of Things» та її перспективи в промисловості(2018) Буряченко, Маргарита Миколаївна; Сєдих, Ольга Леонідівна; Грибков, Сергій ВіталійовичВ роботі розглянута ідея об’єднання комп’ютерів, датчиків і мереж для відстеження і контролю пристроїв. The paper considers the idea of combining computers, sensors and networks for tracking and controlling devices.Документ Використання середовища R для аналізу та виявлення причин виникнення некондиційної продукції у макаронному виробництві(2017) Буряченко, Маргарита Миколаївна; Грибков, Сергій ВіталійовичАвторами в роботі здійснено акцентування на аналізі виробничого циклу та вплив його характеристик на кінцевий продукт, але крім цього враховуються показники сировини, не зважаючи на те, що будь-яка сировина прийнята на виробництво, повинна відповідати усім вимогам якості. Крім цього необхідно відмітити, що макаронне виробництво відноситься до потокового не перервного виробництва, адже весь технологічний цикл відбувається таким чином, що його не можна зупиняти, а протікання технологічних процесів чітко розбито на певні етапи, на яких є можливість впливати на технологічний процес. The authors underline the emphasis on the analysis of the production cycle and the impact of its characteristics on the final product, but, in addition, raw material values are taken into account, despite the fact that any raw material accepted for production, must meet all the requirements of quality. In addition, it should be noted that pasta production refers to the flow of non-interrupted production, since the entire technological cycle is in such a way that it can not be stopped, and the flow of technological processes is clearly divided into certain stages, which have an opportunity to influence the technological process.