Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження впливу ріпакового борошна на якість та поживну цінність затяжного печива(2015) Петренко, Микола Миколайович; Волощенко, Тетяна Олександрівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Дорохович, Антонелла МиколаївнаВ матеріалах розглядаються шляхи використання ріпакового борошна у якості збагачувача для борошняних кондитерських виробів, зокрема затяжного печива. Наведено дослідження фракційного та амінокислотного складу ріпакового борошна, а також результати досліджень його впливу на якість емульсії, тіста та готового затяжного печива. Затяжне печиво з внесенням ріпакового борошна має дієтично-функціональне призначення і збагачене білками та харчовими волокнами. In the files examined ways of using rape as enriches flour for pastry products, including protracted cookies. An investigation and fractional amino acid composition of rape meal and the results of studies of its impact on the quality of emulsion dough and finished cookies protracted. Protracted cookies with flour making rape a dietary-functionality and enriched with protein and dietary fiber components.Документ Дослідження функціонально-технологічних властивостей білкового борошна з макухи ріпаку(2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Волощенко, Тетяна ОлександрівнаФункціонально-технологічні властивості продуктів переробки, перш за все, залежать від хімічного складу сировини, з якої його отримують. У свою чергу хімічний склад ріпакової макухи залежить не тільки від грунтово-кліматичних умов та сорту перероблюваної культури, але і від технологічних схем вилучення олії. Тому ми використовували насіння ріпаку сучасної селекції, яке відноситься до типу «00». Макуху отримували після холодного пресування насіння, щоб зберегти її високу біологічну цінність. Functional properties of processing products depends first of all from the chemical composition of raw materials for their obtaining. In turn, chemical composition of rape cake depends not only from the soil and climate condition if growing and variety, but from oil extraction technology. That is why the rape seeds of modern selection and «00» type were used in our work. For preserving the biological value of cake the seeds were processed by cold pressing.Документ Глюкозинолати та фенольні речовини в макусі сучасних сортів ріпаку(2015) Волощенко, Тетяна Олександрівна; Ластовецька, А. В.Метою нашої роботи було дослідження вмісту сполук вторинних метаболітів в ріпаковій макусі.Об’єктом досліджень було обрано макуху після холодного пресування, озимого та ярового ріпаку селекції фірми Лембке (Німеччина), що відноситься до «00» гібридів ріпаку. Для порівняння в дослідженнях використовували соєве борошно. The aim of our work was to study the content of secondary metabolites of compounds in rapeseed makusi.Ob'yektom research was chosen meal after cold pressing, winter and spring oilseed rape breeding company Lembke (Germany), referring to "00" hybrid canola. For comparison, in studies using soy flour.Документ Розроблення рецентури косметичної олії для очищення шкіри(2015) Носенко, Тамара Тихонівна; Сідоренко, Таїсія Василівна; Волощенко, Тетяна ОлександрівнаРослинні олії незамінний натуральний компонент у косметичних засобах. В таких оліях міститься комплекси вітамінів, фосфоліпідів, восків, антиоксидантів, жирних кислот, біологічно активних речовин, та інших корисних компонентів, необхідних для шкіри. Ненасичені жирні кислоти використовуються шкірою для побудови ліпідного бар'єру. Vegetable oils irreplaceable natural ingredients in cosmetics. In these oils contain complex vitamins, phospholipids, waxes, antioxidants, fatty acids, bioactive substances and other useful components required for the skin. Unsaturated fatty acids are used to build skin lipid barrier.