Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Розширення асортименту делікатесної продукції з нетрадиційної м’ясної сировини
    (2015) Гагач, Іван Ігоревич; Іванова, Тетяна Миколаївна; Штик, Ірина Іванівна; Пешук, Людмила Василівна
    Харчування населення - найважливіша соціальна проблема в усі часи. Від повноцінності харчування людини залежить його життєдіяльність, стан здоров'я і тривалість життя. Населення нашої країни щороку відчуває дефіцит білка в раціоні, що негативно позначається на рівні життя. За тривалістю життя Україна посідає 61-е місце в світі [Представництво ООН в Україні]. Причиною такого становища є відсутність концепції виробництва продукції тваринництва, незадовільне використання генетичного потенціалу, слабка кормова база, недостатня увага до розвитку галузі тваринництва. В умовах ринкової економіки провідне місце у виробництві харчових продуктів тваринного походження повинні займати ресурсозберігаючі технології. Nutrition - an important social problem at all times. From the usefulness of human nutrition depends on its ability to health and life expectancy. The population of our country every year is deficient protein in the diet, which affects the quality of life. Over the lifetime Ukraine occupies 61st place in the world [United Nations in Ukraine]. This situation is no concept of animal production, poor use of genetic potential, poor food supply, lack of attention to the development of the livestock industry. In a market economy leading position in the production of food of animal origin must take resource-saving technologies.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльні характеристики інфрачервоних спектрів м’яса різних видів тварин
    (2015) Пешук, Людмила Василівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Гагач, Іван Ігоревич
    Спектральний аналіз м’ясних виробів проводився протягом останніх десятиріч. Зокрема, використовувалися люмінесцентні, спектрофотометричні, емісійні методи досліджень вищезгаданих продуктів. Однак інфрачервоні спектри вивчалися недостатньо, а особливо порошкоподібних зразків м’яса різних видів тварин. Spectral analysis of meat products was carried out over the past decades. In particular, we used fluorescent, spectrophotometric, emission research methods above products. However, infrared spectra have been studied enough, especially powdered samples of meat of different species.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив різних способів термічної обробки на харчову цінність дрібношматкових напівфабрикатів з дичини
    (2015) Гагач, Іван Ігоревич; Пешук, Людмила Василівна; Теличкун, Володимир Іванович
    На сьогодні, як виробництво, так і переробка м’яса становлять одну з найважливіших галузей сучасного світового агробізнесу. Значна частка доданої вартості отримана в сільському господарстві, припадає на м’ясо свиней, птиці, ВРХ, овець та дичини. Витрати споживачів на їжу спрямовані на купівлю м’яса та продуктів з нього, що прямопропорційно зростанню їх доходу. Так за даними Держкомстату кожна сім’я витрачає 25% свого доходу на купівлю даного виду продукції. Today, both production and meat processing are one of the most important branches of modern global agribusiness. A large proportion of the added value of the agriculture accounts for meat pigs, poultry, cattle, sheep and game. Consumer spending on food intended for the purchase of meat and products thereof, which directly proportional increase their income. So according to the State Statistics Committee, each family spends 25% of their income on the purchase of this product.
  • Ескіз
    Документ
    Інновація в термічному обробленні напівфабрикатів
    (2014) Пешук, Людмила Василівна; Іванова, Тетяна Миколаївна; Гагач, Іван Ігоревич
    Економічна криза вносить суттєві корективи в усі сфери українського виробництва, включаючи і м'ясну промисловість. Нестабільний попит і скорочення обсягів випуску м'ясопродуктів на 6% у першому півріччі 2014 р. порівняно з аналогічним періодом минулого року змушує виробників шукати способи зниження витрат і збереження необхідного рівня рентабельності. До розумних рішень можна віднести раціональне використання сировини, випуск широкого асортименту виробів невеликими партіями і, звичайно виробництво популярних продуктових груп. А до них, в першу чергу, відносяться напівфабрикати і готові страви. The economic crisis is making significant changes in all spheres of Ukrainian production, including meat industry. Unstable demand and reduce meat output by 6% in the first half of 2014 compared to same period last year, forcing manufacturers to look for ways to reduce costs and preserving the required level of profitability. By intelligent decisions can be include the rational use of raw materials, production of a wide range of products small parties and of course the production of popular product groups. And for them, primarily include semi-finished and ready meals.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нетрадиційної сировини в технології маринованих м'ясних напівфабрикатів
    (2014) Пешук, Людмила Василівна; Іванова, Тетяна Миколаївна; Гагач, Іван Ігоревич
    Молочна кислота найбільш сприятлива в якості маринувальної суміші для м'яса дикого кабана з максимальною тривалістю обробки 48 год. Lactic acid is most favorable as marynuvalnoyi mix for meat of wild boar with a maximum turnaround time of 48 hours.