Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Здобні булочні вироби антианемічного призначення для закладів ресторанного господарства
    (2013) Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Клінічні спостереження довели антианемічну дію рогаликів з лактатом заліза і «Гемовіталом», яка виявляється у збільшенні концентрації гемоглобіну та покращенні морфометричних параметрів еритроцитів крові дітей.
  • Ескіз
    Документ
    Здобні булочні вироби антианемічного призначення
    (2015) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Губеня, Вячеслав Олександрович
    На думку багатьох вчених, сучасне харчування не в змозі задовольнити організм необхідною кількістю мікронутрієнтів. Нестача мінеральних речовин у раціоні призводить до мікроелементозів, найпоширенішим з яких вважається дефіцит заліза, що призводить до залізодефіцитної анемії у дітей, літніх людей та жінок.
  • Ескіз
    Документ
    Булочні вироби антианемічного призначення для виробництва в умовах закладів ресторанного господарства
    (2014) Дитюк, Юлія Сергіївна; Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Дієву профілактику залізодефіцитиої анемії можливо здійснювати збагаченням кулінарної продукції ресторанного господарства легкозасвоюваним залізом у кількості 30-50 % добової потреби, яка становить 17 мг для жінок і 15 мг для чоловіків. Effective prevention zalizodefitsytyoyi anemia may carry out enrichment restaurants culinary products easily digestible iron in an amount of 30-50% of daily needs, which is 17 mg for women and 15 mg for men.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія хлібобулочних виробів антианемічного призначення для виробництва в закладах ресторанного господарства
    (2014) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Губеня, Вячеслав Олександрович
    Нестача або дисбаланс поживних речовин - характерна особливість структури харчування населення не лише країн з низьким рівнем доходів, але й економічно розвинених регіонів. Для України актуальною є проблема нестачі заліза у харчуванні, тривале недоотримання якого призводить до поширення захворюваності на залізодефіцитну анемію (ЗДА) серед дітей молодшого віку, жінок та літніх людей. Залізодефіцитні стани також зумовлені недостатньою кількістю в раціоні легкозасвоюваних форм заліза. The lack or imbalance of nutrients - a characteristic structure of nutrition not only low-income but also economically developed regions. For Ukraine actual problem is lack of iron in the diet, prolonged shortfall which leads to the spread of disease to iron deficiency anemia (IDA) among young children, women and the elderly. Iron deficiency also caused by the lack of a diet of easily digestible form of iron.