Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження реологічних властивостей кріомодифікованого крохмалю(2014) Данілевич, Олександра В.; Лисий, Олександр Віталійович; Гордієнко, Анатолій Степанович; Грабовська, Олена ВячеславівнаНа сьогодні у світі широкою популярністю користується модифікований крохмаль, властивості якого цілеспрямовано змінені хімічним або фізичним шляхом. Кріомодифікований крохмаль отримують шляхом заморожування крохмальних клейстерів з подальшим розморожуванням, видаленням вологи та висушуванням. Today the world wide popularity of modified starch whose properties are specifically altered by chemical or physical means. Kriomodyfikovanyy starch produced by freezing starch paste and then defrost, remove moisture and drying.Документ Отримання і фазовий аналіз нативного і кріомодифікованого кукурудзяного крохмалю(2014) Данілевич, Олександра В.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Літвяк, Владімір ВладіміровічНа сьогодні в світі спостерігається значний попит на модифіковані крохмалепродукти. Застосування різних способів обробки (фізичних, хімічних, біологічних) нативного крохмалю дозволяє істотно змінити його будову і властивості. Одним із перспективних способів цілеспрямованої зміни властивостей крохмалю є кріомодифікація. Today in the world there is a high demand for modified starch. The use of different methods of treatment (physical, chemical, biological) of native starch can significantly alter its structure and properties. One of the promising methods of purposeful changes in the properties of starch are kriomodyfikatsiya.Документ Дослідження взаємодії кверцетину з похідними рослинних полісахаридів крохмалю та пектину(2014) Данілевич, Олександра В.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Михайлик, Вячеслав Аврамович; Парняков, Олексій СергійовичЗручною формою для введення в харчові продукти є водорозчинні вітамінні препарати. З метою збереження біологічної активності низькомолекулярних вітаміноподібних речовин у якості нейтральних захисних сполук часто використовують полісахариди. Природний флавоноїд кверцетин володіє Р- вітамінною активністю і не розчинний у воді. Шляхом інкапсулювання на полісахаридах можна перевести подібні сполуки в розчинну форму, що підвищує їх засвоюваність. A convenient form for administration to food is a water-soluble vitamin drugs. In order to preserve the biological activity of low molecular weight vitamin-like substance as a neutral protective compounds often using polysaccharides. The natural flavonoid quercetin has R- vitamin activity and insoluble in water. By encapsulation on polysaccharides such compounds can be converted to a soluble form, which increases their digestibility.Документ Дослідження інкапсуляції кверцитину полісахаридами(2014) Гордієнко, С.; Данілевич, Олександра В.; Грабовська, Олена ВячеславівнаПроведені дослідження показали можливість отримання водорозчинних комплексів кверцетину шляхом його сорбції на полісахаридах, що відкриває перспективи створення Р-вітамінних харчових добавок оздоровчої дії. Внаслідок сорбції полісахаридами полегшується транспорт флавоноїдів і забезпечується їх збереженість. Studies have shown the possibility of water-soluble complexes of quercetin by its adsorption on polysaccharide that offers the prospect of creating P-vitamin dietary supplements improving performance. Because sorption polysaccharide facilitated transport of flavonoids and ensured their survival.