Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Узагальнення дослідних даних при кипінні води і цукрового розчину у формі залежності С. С. Скутателадзе(2014) Каптановський, Дмитро Вадимович; Кулінченко, Віталій РомановичКипіння - це процес паротворення в об'ємі рідини, яка має температуру вище за температуру насичення за даного тиску. Погляд С. С. Кутателадзе криється в тому, що під час аналізу теплообміну в процесі кипіння необхідно явища, які відбуваються в рідкій фазі, розглядати окремо від явищ у паровій фазі. При цьому вважається, що передача теплоти від поверхні нагріву за бульбашкового кипіння може здійснюватися як до рідкої, так і до парової фази. У той же час ефект переносу теплоти до рідини значно перевищує інтенсивність передачі теплоти до парової фази (із-за малої теплопровідності пари). Тому теплота тратиться на перегрів рідини, яка далі випаровується у парову бульбашку. Boiling - the process of vaporization in the volume of fluid that has a temperature above the temperature of the saturation pressure. View SS Kutateladze lies in that in the analysis of heat transfer during boiling is necessary phenomena that place in the liquid phase separated from effects in the vapor phase. this it is believed that the heat transfer from the heating surface for bubble boiling can be carried out as a liquid and to vapor phase. At the same time the effect of transfer heat until liquid is much higher than the intensity of heat transfer to the steam phase (because of the low thermal conductivity of steam). Because heat tratytsya to overheating fluid, which then evaporates into steam bubble.