Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Отримання очищеної води за умов мембранного розділення біологічних рідин(2015) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Корнієнко, Людмила Вікторівна; Мирончук, Валерій Григорович; Захаров, Володимир Володимирович; Пащенко, Богдан СергійовичЗастосування мембранних процесів у технологіях переробки молочної сироватки, післяспиртової барди та змивних вод дозволяє отримати у вигляді очищеної води не менше 65 % від їх початкового об’єму. Вміст розчинених речовин у такій воді не перевищує 0,2 г/дм. The application of membrane processes in whey processing technology, pislyaspyrtovoyi bards and flush water can get in the form of clean water for at least 65% of their original volume. The content of dissolved substances in such water does not exceed 0.2 g / L.Документ Виділення та концентрування лактози з молочної сироватки мембранними методами(2013) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій ГригоровичНа сьогодні активно впроваджуються мембранні процеси у технології переробки молочної сироватки, що пов’язано з їх перевагами: низькими енерговитратами, високою якістю кінцевого продукту, компактністю тощо. В представленій роботі проведено аналіз мембранних процесів, що застосовувались при виділенні та концентруванні лактози з молочної сироватки та науково обґрунтовано доцільність їх використання. Today, membrane processes are actively introduced in whey processing technology, due to their advantages: low power consumption, high quality end product, so compact. In the presented work the analysis of membrane processes that were used in the allocation and concentration of lactose from whey and scientific expedience of their use.Документ Мембранні процеси в очищенні стічних вод молочних підприємств(2014) Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій Григорович; Змієвський, Юрій ГригоровичВ процесі виробництва молочних продуктів утворюється велика кількість стічних вод - від 0,2 до 10 л на 1 л переробленого молока, які забруднені органічними (жири, білки, лактоза) та неорганічними сполуками, а також поверхнево-активними речовинами (миючими засобами). Значну частину стічних вод складають змивні води, утворені внаслідок миття технологічного обладнання та транспортних ємкостей. Вони являють собою один з видів відходів, який містить 1-4% сухих речовин, в тому числі до 1% жиру та білка. Збір та утилізація змивних вод економічно доцільні з точки зору можливості отримання додаткової кількості продуктів кормового або харчового призначення. При потраплянні неочищених стоків у каналізацію та водойми відбувається їх загнивання з виділенням високотоксичних продуктів, які негативно впливають на навколишнє середовище, що зумовлює необхідність попереднього їх очищення на молокопереробних підприємствах. In the process of dairy produce large quantities of waste water - from 0.2 to 10 liters per 1 liter of processed milk contaminated with organic (fats, protein, lactose) and inorganic compounds and surfactants substances (detergents). Much of the waste water are tank water formed as a result of the washing process equipment and transport containers. they are one of the types of waste that contains 1-4% solids, including the 1% fat and protein. Collection and recycling flush water economically viable in terms of opportunities for additional quantities of feed or food products purpose. When you hit untreated sewage into the sewer and water bodies they undergo decay with the release of highly toxic products, which negatively impact on the environment, which necessitates their preliminary treatment on milk processing enterprises.Документ Очищення стічних вод молокопереробних підприємств мембранними методами(2014) Киричук, Іванна Ігорівна; Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій ГригоровичЗастосування мембранних процесів, зокрема зворотного осмосу, для очищення стічних вод дозволяє повернути у виробництво такі цінні компоненти, як білки та лактозу, що дає можливість отримання додаткової кількості продуктів кормового або харчового призначення, та зменшити витрату води заводом шляхом повторного використання пермеату. Application of membrane processes, including reverse osmosis, sewage treatment can return to production are valuable components such as proteins and lactose, which allows more amount of food or feed, food-, and reduce water consumption by recycling plant permeate.