Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесів зброджування пивного сусла
    (2021) Сєдих, Кaмiлa Юрiївнa; Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Процеси бродіння і доброджування є найважливішими при виробництві пива. Під час того, як відбуваються ці процеси, окрім власне бродіння і доброджування, відбувається накопичення діоксиду вуглецю, спирту, біологічно-активних речовин, таких як вітаміни. Саме в процесі бродіння і доброджування утворюється смак, аромат та колір пива. Використання цитрату цинку у кількості 0,10 мг/дм3 покращує бродильну здатність пивоварних дріжджів та комплексу мікроелементів 0,05 мг/дм3 покращують бродильну активність та мають найкращі показники мертвих клітин порівняно з контролем.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження якості пива з додаванням хвої
    (2019) Іващишин, Микола Володимирович; Кошова, Валентина Миколаївна; Смажко, Ірина Олександрівна
    Робота присвячена дослідженню можливості використання голок хвої сосни звичайної (Pinus sylvestris) і ялини для приготування особливого сорту пива ІПА, що забезпечить розширення асортименту готової продукції, досягнення необхідних органолептичних показників у готовому пиві.На основі експериментальних досліджень встановлено оптимальну дозу голок хвої сосни та ялини для виробництва даного сорту пива, визначено його основні фізико-хімічні показники та органолептичні властивості.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив цитрату цинку на розмноження пивоварних дріжджів
    (2015) Яжло, Валентина Сергіївна; Кошова, Валентина Миколаївна
    Для досягнення накопичення біомаси пивоварних дріжджів і скорочення терміну головного бродіння пивного сусла вважається доцільним додавання до живильного середовища мікроелемент у вигляді цитрату цинку. To achieve the accumulation of biomass of brewer's yeast and reduction of time of primary fermentation of beer wort is considered to be appropriate the addition to the culture medium trace element in the form of zinc citrate.