Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання насіння льону в технологіях продукції ресторанного господарства
    (2013) Краєвська, Світлана Петрівна; Вінк, Аліна В‘ячеславівна
    Одним з пріоритетних напрямів розвитку технологій ресторанного господарства є створення продукції для системи здорового харчування за рахунок розширення асортименту страв, що володіють функціональними властивостями. В якості джерел фізіологічно функціональних інгредієнтів доцільно використовувати натуральні вторинні ресурси рослинного походження, серед яких великий інтерес представляє насіння льону. One of the priority areas of technologies restaurant industry is the creation of products for healthy food system by expanding the range of foods that have functional properties. As sources physiologically functional ingredients appropriate to use natural herbal secondary resources, including great interest flax seeds.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив процесу пророщування насіння льону на його біохімічний склад
    (2015) Стеценко, Наталія Олександрівна; Краєвська, Світлана Петрівна
    Розроблення та впровадження у виробництво конкурентоспроможних і принципово нових технологій є одним з актуальних напрямів прискорення науково- технічного прогресу в галузі створення харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення. Відомо, що якість і ефективність таких продуктів залежать від біохімічного складу сировини, її харчової та біологічної цінності, а також від правильного вибору технологічного обладнання і параметрів технологічних процесів виробництва. The development and introduction of competitive and fundamentally new technologies is one of the priority areas of accelerating scientific and technological progress in the field of food health and preventive purposes. We know that the quality and effectiveness of these products depends on the biochemical composition of raw materials of food and biological value, as well as the correct choice of process equipment and parameters of manufacturing processes.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення жирокислотного складу та процесів окиснення ліпідів нових сортів насіння льону
    (2015) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Протягом кількох десятиліть в усьому світі спостерігається зростання обсягів перероблення льону в зв’язку з підвищенням попиту на його насіння, яке завдяки біохімічному складу та фізіологічній дії на організм людини відносять до категорії природних функціональних харчових продуктів. Міністерства охорони здоров’я багатьох країн, зокрема Канади та Сполучених Штатів Америки, розробили рекомендації щодо обов'язкового щоденного вживання насіння льону в їжу. For several decades around the world observed increase in processing flax due to the increased demand for its seed, which is due to the biochemical composition and physiological effects on the human body is classified as natural functional food. Ministry of Health of many countries, including Canada and the United States, developed guidelines for mandatory daily intake of flaxseed in food.