Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання горіхової сировини у харчовій індустрії
    (2022) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Романюк, Євген Олегович; Ліпінський, Кирило Андрійович
    На сьогоднішній день вживання населенням білка є дефіцитним як в кількісному, так і в якісному відношенні. Серед можливих шляхів вирішення цієї проблеми головне і вирішальне місце належить залученню резерву білків рослинного походження. Нестачу білка в раціоні можливо ліквідувати за рахунок використання нетрадиційних джерел рослинного походження. To date, the population's consumption of protein is in short supply both quantitatively and qualitatively. Among the possible ways to solve this problem, the main and decisive place is to attract a reserve of plant proteins. Lack of protein in the diet can be eliminated through the use of non-traditional sources of plant origin.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясо водоплавної птиці – перспективна сировина у технології м’ясних продуктів
    (2022) Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Медяник, Марія Олександрівна; Ліпінський, Кирило Андрійович
    Пріоритетним напрямом діяльності м’ясопереробних підприємств є виробництво економічно доступних виробів, стабільної та високої якості, що здатні задовольнити невисоку купівельну спроможність населення України. Включення м'яса качок до раціону харчування дозволить задовольнити потребу людини у тваринних білках не гірше, ніж при споживанні м'яса іншої сількогосподарської птиці. За хімічним складом і біологічною цінністю м'ясо водоплавної птиці є перспективною сировиною для повноцінної заміни свинини і яловичини в технології м'ясних продуктів. The priority of meat processing enterprises is the production of economically available products of stable and high quality that can meet the low purchasing power of the population of Ukraine. The inclusion of duck meat in the diet will meet human needs for animal protein no worse than when consuming meat from other poultry. In terms of chemical composition and biological value, waterfowl meat is a promising raw material for a full-fledged replacement of pork and beef in the technology of meat products.
  • Ескіз
    Документ
    Використання каротин вмісної сировини у технології м'ясопродуктів
    (2022) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Ліпінський, Кирило Андрійович; Жученко, Данило Геннадійович
    Метою наукової роботи було оцінити харчову та біологічну цінність ядер волоського горіха та гарбуза для створення м’ясопродуктів збагачених каротиноїдами, біологічно-активними речовинами з профілактичним і біокорегуючим ефектом та для покращення кольору і смаку. The aim of the research was to evaluate the nutritional and biological value of walnut and pumpkin kernels to create meat products enriched with carotenoids, biologically active substances with preventive and biocorrective effects and to improve color and taste.