Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Використання фізичних методів у технологічних процесах харчових виробництв
    (2018) Мехеда, Артем Олександрович; Бєлова, Карина Романівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович
    У даній роботі зроблений аналіз і надаються практичні рекомендації для застосування фізичних методів у сучасних харчових технологіях. Analysis and practical recommendations are given for application of physical methods in modern food technologies in this work.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування лазерів у харчовій промисловості
    (2018) Лукіянік, Олександра Валентинівна; Сидоренко, Валентин; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Баглюк, Сергій Володимирович
    Аналіз властивостей і галузей застосування лазерного випромінювання дозволяє припустити можливість більш широкого його використання в технологічних процесах харчової промисловості. Вивчення та аналіз основних типів лазерів, їх енергетичних просторовочасових і спектральних характеристик, дії лазерного випромінювання на різні матеріали, а також експериментально проведені досліди по обробці харчових продуктів із використанням лазерного випромінювання різного діапазону довжин хвиль показали, що при обробці овочів, фруктів, хлібобулочних виробів, м'ясних, рибних продуктів, круп і так далі, можна використовувати газові технологічні лазери, які генерують ви-промінювання в інфрачервоних ділянках спектра. The analysis of properties and industries of application of laser radiation allows to assume possibility of its use in the technological processes of food industry. Study and analysis of basic laser types and their power spatio-temporal and spectral descriptions, operating of laser radiation on different materials, and also experimentally conducted experiment on food products’ treatment using laser radiation of different range of wave’s lengths showed that it is possible to use gas technological lasers that generate a radiation in the infra-red areas of spectrum at treatment vegetables, fruit, bakery wares, meat, fish products, groats etc.