Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Теплова регенерація шунгіту для багаторазового використання у виробництві соків(2015) Шейко, Таміла Володимирівна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Зіновій ПетровичДосліджено, що для підвищенні ефективності багаторазового використання природного мінерала шунгіта, який застовують для очищення та освітлення плодо - овочевих соків в харчовій промисловості, з метою скорочення енерговитрат доцільно проводити регенерацію шунгіта перегрітою парою. Investigated that increasing the efficiency of reusable natural mineral shungite, which zastovuyut cleaning and lighting fruit - vegetable juices in the food industry to reduce energy regeneration should be performed Shungites superheated steam.Документ Дослідження активності шунгіту, попередньо активованого соляною кислотою(2014) Турчун, Олег Вікторович; Куц, Анатолій Михайлович; Мельник, Зіновій ПетровичПроведеними дослідженнями встановлено, що активація шунгіту соляною кислотою підвищує його активність. Концентрація соляної кислоти не суттєво впливає на активність адсорбенту. Активність шунгіту, визначена за оцтовою кислотою, тим вища, чим нижча концентрація вихідного розчину оцтової кислоти. Максимальна величина адсорбційної активності шунгіту, визначена за оцтовою кислотою - 77,1 %. Research evidence that activation shungita hydrochloric acid increases its activity. The concentration of hydrochloric acid does not substantially affect the activity of the adsorbent. Activity shungita defined by acetic acid, the higher, the lower the concentration of the starting acetic acid. The maximum value of adsorption activity shungita determined by acetic acid - 77.1%.Документ Моделювання процесу адсорбції пектинових речовин шунгітом із соку столового буряка.(2012) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Зіновій Петрович; Мельник, Людмила МиколаївнаДля проведення процесів адсорбування пектинових речовин шунгітом із соку столового буряка в автоматичному режимі авторами розроблено математичну модель, за допомогою якої можна розрахувати тривалість проведення процесу адсорбції до настання фазової рівноваги. To carry out the processes of adsorption of pectin shungita of beet juice in the automatic mode the authors developed a mathematical model which can be used to calculate the duration of the adsorption process until the phase equilibrium.