Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження жирнокислотного складу олії плодів обліпихи крушиновидної методами ЯМР 1Н спектроскопії та газорідинної хроматографії(2018) Ковальова, Світлана Олександрівна; Мазур, Лариса Михайлівна; Мірошников, Олег Миколайович; Дудка, Олена Миколаївна; Коробка, Юлія ВолодимирівнаСклад рослинної олії залежить не тільки від частини рослини, з якої вона отримана, але й від сорту рослин і регіону, де вона вирощується. Досліджено жирнокислотний склад зразка олії, отриманого з м‘якоті ягід обліпихи, методами ЯМР 1H спектроскопії та газорідинної хроматографії (ГРХ). Отримані результати порівнювали з даними хімічного аналізу. Зразок олії обліпихи характеризується наявністю переважно мононенасичених вищих кислот, у тому числі крім домінуючої олеїнової кислоти, також однією з найважливіших омега-7 для фізіології людини - пальмітолевої кислоти. Домінуючим представником насичених компонентів є пальмітинова кислота. Результати, отримані методом ГРХ, також демонструють незначну присутність поліненасичених жирних кислот, включаючи Омега-3. The composition of plant oil depends not only on the part o f the plant it is obtained from, but also on the plant variety and the region where it is grown. The fatty-acid composition of the oil sample obtained from pulp o f sea buckthorn berries was studied by NMR 1H spectroscopy and gasliquid chromatography (GLC). The results obtained were compared with the chemical analysis data. The fatty-acid composition o f the sea-buckthorn oil sample is characterized by the presence ofpredominantly monounsaturated higher acids, including besides the dominant oleic acid, also one of the most important Omega-7s for human physiology - palmitoleic acid. The dominant representative of saturated components is palmitic acid. The results obtained by GLC also show a slight presence of polyunsaturated fatty acids, including Omega-3s.Документ Інтелектуальна спадщина кафедри фізичної і колоїдної хімії — фахівцю сьогодення(2013) Мірошников, Олег Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна; Макаренко, Олександр ГригоровичСучасний фахівець має бути всебічно розвиненою, високоінтелектуальною і високопрофесійною особистістю. Формування цих якостей нерозривно пов’язано із навчанням в університеті. Modern specialist should be fully developed, highly professional and highly intellectual person. Formation of these qualities are inseparably connected with the university.Документ Визначення фосфоліпідів та білку у ліпідному екстракті, отриманому з спиртового розчину фолікулярних яєць курей(2014) Бондарєва, Вікторія; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег МиколайовичВідомо, що лецитин є важливою сировиною у харчовій, косметологічній промисловості та медицині. Найбільшим попитом користується соєвий лецитин, який має низьку комерційну ціну. Але його біологічні властивості значно нижчі, ніж у лецитині, отриманому з курячих яєць, який має високі біологічно-активні характеристики, проте є дорогим харчовим продуктом. It is known that lecithin is an important raw material in the food, cosmetic industry and medicine. The biggest demand is soy lecithin, which has low commercial cost. But its biological properties are much lower than in lecithin derived from eggs that have high biologically active properties, but is expensive food.Документ Розробка методів ідентифікації і кількістного визначення аскорбінової кислоти і В-каротину у цукерках з екстрактом обліпихи(2014) Айрапетова, Валерія; П'явка, Анастасія Юріївна; Мірошников, Олег Миколайович; Макаренко, Олександр ГригоровичЗапропоновано доступні методи ідентифікації та кількісного визначення аскорбінової кислоти та В-каротину в цукерках, які містять відповідні харчові добавки. A methods available for identification and quantitative determination of ascorbic acid and B-carotene in sweets containing appropriate supplements.Документ Визначення складу ефірної олії полині (Artemisia vulgaris), її вплив на дріжджоподібні ліпофільні гриби роду Malassezia і грампозитивні бактерії роду St. Epidermidis та застосування цієї олії в якості консервуючої речовини(2014) Бондарєва, Вікторія; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег МиколайовичВ ході виконання даної роботи було встановлено, що консервуючі властивості ефірної олії полині мають більш суттєвий вплив на дріжджоподібні ліпофільні гриби роду Malassezia, та не мають пригнічуваного ефекту на грампозитивні бактерії роду St. Epidermidis , що свідчить про значний вплив ефірної олії полині в якості нативного консервуючого засобу лише на гриби роду Malassezia. In the course of this work it was found that the preservative properties of essential oil of wormwood have a significant effect on the lipophilic yeast fungi of the genus Malassezia, and have pryhnichuvanoho effect on Gram-positive bacteria of St. Epidermidis, indicating a significant effect of essential oil of wormwood as a means of preserving native only to the fungi of the genus Malassezia.Документ Застосування ефірної олії троянди та грінделії в емульсіях прямого типу та вивчення їх консервуючих властивостей(2014) Бондарєва, Вікторія; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег МиколайовичВикористання ефірних олій дозволяє зменшити кількість хімічних консервантів у косметичних засобах. Использование эфирных масел позволяет уменьшить количество химических консервантов в косметических средствах. The use of essential oils can reduce the amount of chemical preservatives in cosmetic products.