Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Основні характеристики харчових продуктів для спецконтингентів
    (2020) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Метою даної роботи є узагальнення сучасних відомостей про особливості харчових продуктів і їхню роль у забезпеченні високих стандартів здоров’я і якості життя спецконтингентів відповідно до рекомендацій експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я з точки зору проблемно-орієнтованого підходу до втілення основних принципів харчування ХХІ століття: якість, ефективність, безпека. Необхідного рівня функціональних інгредієнтів у раціонах для спецконтингентів можна досягти лише комбінуванням харчових продуктів на м’ясній, молочній, зерновій основах, із використанням лікарської сировини. Тому харчові продукти для спецконтингентів повинні посісти статус спеціальних і отримати належну підтримку у їх виробництві та реалізації. The purpose of this work is to summarize current information about the features of food and their role in ensuring high standards of health and quality of life of special contingents in accordance with the recommendations of experts of the World Health Organization in terms of problem-oriented approach to implementing the basic principles of nutrition: quality, efficiency, security. The required level of functional ingredients in the diets for special contingents can be achieved only by combining foods on a meat, dairy, grain basis, using medicinal raw materials. Therefore, food products for special contingents should take the status of special and receive appropriate support in their production and sale.
  • Ескіз
    Документ
    Основні вимоги до нутрієнтного складу харчових продуктів для військовослужбовців
    (2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Однією з основних вимог до раціонального харчування ХХІ століття є відповідність його компонентного складу нутрітивним потребам людини або групи людей у певних умовах життєдіяльності. Тому метою цієї роботи є обґрунтування тези, що раціон необхідно розглядати як зумовлену зовнішніми чинниками взаємодію людини з довкіллям, та формулювання основних засад розроблення для військовослужбовців харчових раціонів, адекватних їхнім потребам. One of the main requirements for a balanced diet of XXI century is the matching component of its nutritional needs of a person or group of people in certain circumstances of life. The purpose of this paper is to justify the thesis that the diet should be viewed as externally imposed human interaction with the environment, and the formulation of basic principles for the development of military food rations adequate to their needs.