Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення ефективності очищення клеровок жовтого цукру з використанням комплексного мінерально-органічного адсорбенту
    (2014) Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Цирульнікова, Віта Валентинівна
    Цукор - важливе джерело енергії для забезпечення життєдіяльності людини, а також сировина для багатьох галузей харчової і біофармацевтичної промисловості, важлива складова частина експорту. У 2013 році виробництво цукру І та ІІ категорії становило 410,04 тис. тонн - 33,8 % від загально виробленого цукру. Підвищення якості цукру - стратегічне завдання галузі. Sugar - an important source of energy for human life and as a raw material for many sectors of the food and biopharmaceutical industries, important part of exports. In 2013, sugar production and second categories amounted to 410.04 thousand. tonnes - 33.8% of the total sugar produced. increase quality of sugar - a strategic task area.
  • Ескіз
    Документ
    Реальна можливість інтенсифікації хімічних і адсорбційних процесів очищення дифузійного соку
    (2014) Цирульнікова, Віта Валентинівна; Олянська, Світлана Пантелеймонівна
    Обґрунтовано та експериментально підтверджено високу ефективність використання дигідрофосфату амонію на початковій та заключній стадії очищення дифузійного соку для інтенсифікації хімічних та адсорбційних процесів. Proved and experimentally confirmed the high efficiency of ammonium dihydrogen phosphate in the initial and final stages of juice purification for intensification of chemical and adsorption processes.
  • Ескіз
    Документ
    Використання комплексного реагенту для підвищення ефективності процесів очищення дифузійного соку
    (2014) Цирульнікова, Віта Валентинівна; Олянська, Світлана Пантелеймонівна
    Високомолекулярний комплексний реагент «КРОСС-5» доцільно використовувати для покращення седиментаційно-фільтраційних та якісних показників переддефекосатурованого соку, відокремлення осаду нецукрів до основного вапнування. Розроблений спосіб рекомендуємо для впровадження на цукрові заводи, які планують модернізацію типової схеми з переходом на удосконалений варіант з відокремленням переддефекосатураційного осаду. Macromolecular complex reagent "Cross-5" should be used to improve sedimentation, filtration and quality pereddefekosaturovanoho juice, separating the precipitate netsukriv to main liming. The developed method is recommended for implementation in refineries planning to modernize a template with the transition to an improved version of the sludge separation pereddefekosaturatsiynoho.
  • Ескіз
    Документ
    До 130 річчя Національного університету харчових технологій
    (2014) Береза, Юрій; Олянська, Світлана Пантелеймонівна
    Історія Національного університету харчових технологій бере початок з другої половини XIX століття і тісно пов'язана з історією розвитку цукрової промисловості. History of the National University of Food Technologies dates back to the second half of the XIX century and is closely connected with the history of the sugar industry.
  • Ескіз
    Документ
    Ресурсоощадна технологія очищення дифузійного соку ГК “Техінсервіс”
    (2008) Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Ровинський, Артем Дем’янович
    На Погребищенському цукровому заводі компанією “Техінсервіс” впроваджена нова сучасна схема очищення дифузійного соку. Результати експериментальних і виробничих досліджень з 2004 по 2007 рік представлені в таблицях. Впровадження схеми дозволило скоротити витрати вапняку на 40 %, зменшити витрати умовного палива на 1,08 % до маси буряків. At Pogrebichenskiy sugar plant modern purification scheme was introduction. Results of experimental and industrial researches from 2004 to 2007 were tabulated and have been presented. Use of the modern purification scheme “Techinservice” has descreased lime consumption by 40 %, descreased the fuel consumption of the factory by 1,08 % on beet.
  • Ескіз
    Документ
    Промислові випробування технології білково-вітамінних концентратів з використанням переддефекаційного осаду
    (2005) Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Слюсаренко, Тамара Платонівна; Купчик, Михайло Петрович
    Наведено результати культивування монокультур дріжджів: Candida scotii KC-2, Trichosporon cutaneum БД-2 на культуральному середовищі із пе-реддефекаційного осаду. Білково-вітамінні концентрати, отримані у виробничих умовах, містили: 28,0 % білку, 2,95 % клітковини, 2,34 % фосфору, 1,66 % нуклеїнових кислот (ДНК, РНК), вітаміни В1, В2, В3, В4, В5, В6, мікро- и макроелементи і біометали: Cu, Ni, Mn, Zn, Co, Cr, Fe, всі незамінні амінокислоти. Приведены результаты культивирования монокультур дрожжей: Candida scotii KC-2 и Trichosporon сutaneum БД-2 на культуральной среде из перддефекационного осадка. Белково-витаминные концентраты, полученные из нетрадиционного сырья в производственных условиях, содержали: 28,0 % белка, 2,95 % клетчатки, 2,34 % фосфора, 1,66 % нуклеиновых кислот (ДНК, РНК), витамины В1, В2, В3, В4, В5, В6, микро- и макроэлементы и биометаллы: Cu, Ni, Mn, Zn, Co, Cr, Fe, все незаменимые аминокислоты. It have been presented the results of scientific researches cultivation of monocultures yeasts: Candida scotii KS-2 and Trichosporon сutaneum BD-2 on culture medium from preliming sediment. Albumin-vitamins concentrates contained: 28,0 % protein, 2,95 % cellulose, 2,34 % phosphorus, 1,66 % nucleic acids (DNК, RNК), vitamins В1, В2, В3, В4, В5, В6, micro- and macroelements and biometals: Cu, Ni, Mn, Zn, Co, Cr, Fe, all irreplaceable aminoacids.