Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
30 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення технології м’ясних хлібів з використанням олеорезинів спецій(2016) Пасічний, Василь Миколайович; Пешук, Людмила Василівна; Хоменко, Юлія ОлександрівнаЗгідно з поставленою метою та завданням на початковій стадії були підібрані рецептурні компоненти м’ясних хлібів з акцентом на використання м’яса птиці. Для підвищення смакових якостей даного продукту вивчалась зміна смакових властивостей модельних м’ясних хлібів при варіації концентрацій різних олеорезинів на носії. Перевагу серед олеорезинів, які найчастіше застосовують в рецептурах з додаванням м’яса птиці, надали олеорезинам чорного перцю, мускатного горіху, мацису. В ході попередніх лабораторних досліджень встановлено раціональний склад суміші носіїв для нанесення олеорезинів - «мальтодекстрин : діоксид кремнію» у співвідношенні 95:5.Документ Використання рослинних білкових збагачувачів у технології паштетів(2016) Березюк, Анна Сергіївна; Лисенко, Ірина Сергіївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Пешук, Людмила ВасилівнаТехнологія виробництва паштетів передбачає використання різноманітних за своїми властивостями видів сировини тваринного і рослинного походження, що визначає різноманіття застосовуваних способів обробки. На цій підставі при розробці рецептур паштетів були використані функціональні інгредієнти рослинного походження, вибір яких обумовлено добовою потребою людського організму. Technology of production of pastes involves the use of various properties of raw materials of animal and vegetable origin, which determines the diversity of the used methods of processing. On this basis, when developing formulations of pastes were used, the functional ingredients of plant origin, which is due to the daily need of human organism.Документ Розробка рецептур варених ковбас збагачених кальцієм(2012) Пешук, Людмила Василівна; Галенко, Олег ОлександровичМетодом комп’ютерного моделювання було розроблено багатокомпонентні рецептури варених ковбас, до складу яких вводили мінеральні добавки з подрібнених стулок мідій, ракушок рапана та шкаралупи перепелиних яєць, як природних джерел кальцію. The method of computer modeling was developed multi recipes cooked sausages, to which mineral supplements were injected with wings crushed mussels, rakushok rapana shell and quail eggs as natural sources of calcium.Документ Використання оленини у сирокопчених ковбасах(2015) Маршалок, Тарас Валерiйович; Пешук, Людмила Василівна; Бахмач, Володимир Олександрович; Іванова, Тетяна МиколаївнаСучасний покупець дуже вибагливий. Оскільки ринок надто різноманітний і на ньому представлено товар від сосисок і до копченостей та делікатесних виробів з дичини, виробники прагнуть привернення уваги покупців розробленням новітніх технологій, використанням яскравої, зручної упаковки та унікальних продуктів. Досить перспективними є вироби з м'яса диких тварин. Modern buyer is very demanding. Because the market is very diverse and there are products of smoked sausages and deli products and venison, producers seek to attract the attention of buyers elaboration of new technologies, the use of bright, convenient packaging and unique products. Quite promising products from the meat of wild animals.Документ Розширення асортименту делікатесної продукції з нетрадиційної м’ясної сировини(2015) Гагач, Іван Ігоревич; Іванова, Тетяна Миколаївна; Штик, Ірина Іванівна; Пешук, Людмила ВасилівнаХарчування населення - найважливіша соціальна проблема в усі часи. Від повноцінності харчування людини залежить його життєдіяльність, стан здоров'я і тривалість життя. Населення нашої країни щороку відчуває дефіцит білка в раціоні, що негативно позначається на рівні життя. За тривалістю життя Україна посідає 61-е місце в світі [Представництво ООН в Україні]. Причиною такого становища є відсутність концепції виробництва продукції тваринництва, незадовільне використання генетичного потенціалу, слабка кормова база, недостатня увага до розвитку галузі тваринництва. В умовах ринкової економіки провідне місце у виробництві харчових продуктів тваринного походження повинні займати ресурсозберігаючі технології. Nutrition - an important social problem at all times. From the usefulness of human nutrition depends on its ability to health and life expectancy. The population of our country every year is deficient protein in the diet, which affects the quality of life. Over the lifetime Ukraine occupies 61st place in the world [United Nations in Ukraine]. This situation is no concept of animal production, poor use of genetic potential, poor food supply, lack of attention to the development of the livestock industry. In a market economy leading position in the production of food of animal origin must take resource-saving technologies.Документ Розробка м’ясних продуктів для харчування дітей шкільного віку оздоровчо-профілактичного призначення(2015) Пешук, Людмила Василівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра ІзидорівнаРинок дитячого харчування є складним і водночас вкрай важливим, бо від якості й безпечності представленої на ньому продукції залежить гармонійність розвитку дитини, здоров’я людини, майбутнє нації. Для росту та забезпечення нормальної життєдіяльності організму неабияке значення має режим харчування, який включає дотримання помірності їжі, її різноманітності та графіку споживання. їжа дітей повинна мати відносно більшу енергетичну цінність, оскільки на кожний кілограм маси тіла дитині потрібна більша кількість енергії, ніж дорослій людині. Baby Food Market is both challenging and extremely important for the quality and safety of products presented it depends on the harmony of child development, health, the future of the nation. For growth and ensure the normal functioning of the body is of great importance diet that includes respect for moderation of food, the variety and consumption schedule. Meals children should have a relatively greater energy value, because each kilogram of body weight need more energy than an adult.Документ Перспектива розробки збалансованих продуктів для харчування спортсменів на м’ясній основі(2015) Рогова, Катерина Іванівна; Пешук, Людмила ВасилівнаЗбалансованість харчування може бути досягнута за рахунок спеціалізованих м'ясопродуктів для спортсменів, при розробці яких важливе значення має компонентний склад використовуваної сировини, що дозволяє регулювати харчову цінність, а також прогнозувати очікуваний терапевтичний ефект. Однією з умов створення таких продуктів є комбінування м'ясної та рослинної сировини, з метою створення продукту, найбільш відповідного до потреб організму спортсмена. Balanced nutrition can be achieved by specialized meat for athletes, the development of which important component structure of the raw materials used to regulate the nutritional value and predict the expected therapeutic effect. One of the conditions for the establishment of such products is a combination of meat and vegetable raw materials in order to create a product most suitable to the needs of an athlete.Документ Аналіз грибної сировини та перспективи її використання у м’ясних продуктах(2015) Пешук, Людмила Василівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Гащук, Олександра ІзидорівнаОбсяг та структура раціону харчування людини має негативні тенденції щодо рівня споживання білка та не відповідає встановленим раціональним нормам (0,8 - 1 г на 1 кг маси). У зв’язку з цим зростає роль продуктів із природної рослинної сировини, багатої білковими сполуками, зокрема культивованих грибів. The scope and structure of the human diet has negative trends in the level of protein intake and failed to meet the rational norms (0.8 - 1 g per 1 kg). In this regard, the role of natural products from plant material rich in protein compounds, including cultivated mushrooms.Документ Перспективи виробництва вітчизняних геродієтичних м’ясопродуктів(2015) Пешук, Людмила Василівна; Галенко, Олег ОлександровичНа сьогоднішній день в економічно-розвинених країнах кількість людей віком від 60 років досягає 20-25 %. Згідно з прогнозами ООН до 2050 року за різноманітними тенденціями розвитку демографічних процесів в більшості країн світу свідчать про те, що кількість цієї категорії населення збільшиться майже вдвічі на фоні різкого зниження народжуваності та кількості людей молодших вікових груп. Today in economically developed countries, the number of people aged 60 years reaches 20-25%. According to UN projections to 2050 for various trends of demographic processes in most countries indicate that the number of this population will increase by almost half against the background of a sharp decline in the birth rate and the number of people in younger age groups.Документ Перспективи використання біокорегуючих м’ясопродуктів(2015) Пешук, Людмила Василівна; Галенко, Олег Олександрович; Штик, Ірина Іванівна; Іванова, Тетяна Миколаївна; Гавалко, Юрій ВікторовичСучасне уявлення про кількісний і якісний склад раціонів відображено в концепції збалансованого харчування. М'ясо є одним із продуктів, що максимально забезпечує фізіологічну потребу організму в незамінних речовинах. Унікальність м'яса полягає в збалансованості амінокислотного складу білків, наявності біоактивних речовин, енергоємності та високій засвоюваності. З м'яса можна приготувати тисячі різних страв, задовольнивши запит любого гурмана. Недостатнє або незбалансоване харчування призводить до порушення функцій організму, появи різних захворювань. ФАО/ВООЗ визначила 5 найбільш значущих захворювань, викликаних нестачею харчових речовин в організмі. The modern idea of the quantity and quality of rations reflected in the concept of a balanced diet. Meat is one of the products that provides maximum physiological body's need for essential substances. The uniqueness of meat is to balance the amino acid composition of proteins, the presence of bioactive substances, energy and high digestibility. The meat can be cooked a thousand different dishes, satisfying the request of any gourmet. Inadequate or unbalanced diet leads to dysfunction of the body, the emergence of various diseases. FAO / WHO has identified 5 most important diseases caused by lack of nutrients in the body.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »