Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення технології аглютенового солоду(2016) Поліщук, Олександр Васильович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичЗабезпечення хворих на целіакію безглютеновими харчовими продуктами є дуже серйозною медико-соціальною проблемою. Розробленням безглютенових продуктів для профілактичного і лікувального харчування займаються вчені багатьох країн. Використання пророщеного зерна (солоду) рису, гречки , кукурудзи для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів, в тому числі і для хворих на целіакію, надасть можливість значно повисить ефективність від їх вживання. Providing patients with celiac disease, gluten-free food is a very serious medical and social problem . Development of gluten-free products for prophylactic and therapeutic feeding involved scientists from many countries. Use sprouted grain ( malt) rice, buckwheat, corn production for medical and dietetic foodstuffs, including for people with celiac disease, will enable significantly hung effectiveness of their use.Документ Розроблення новітніх рецептур виробів з кексового тіста(2015) Поліщук, Олександр Васильович; Чагайда, Андрій ОлеговичСучасні тенденції розвитку технології борошняних кондитерських виробів надають можливість для змішування різноманітних злаків. В результаті експериментів при виробництві кондитерських виробів виникають нові варіації, такі як композиція пшеничного та вівсяного борошна.Додавання вівсяних компонентів при виробництві кексів дозволяє поліпшити технологічні властивості продукції, сповільнити старіння крохмалю. Крім того, вівсяне борошно підвищує вологозв’язуючу здатність тіста. Modern trends in technology pastry products enable the mixing of different cereals. In experiments with confectionery there are new variations such as composition wheat and oat oatmeal boroshna.Dodavannya components in the production of cakes improves the technological properties of products slow the aging of starch. In addition, Vologozv'yazuyuchiy oatmeal enhances the ability of the test.Документ Вплив фенольних сполук на фотосинтетичний аппарат мікроводоростей(2014) Котинський, Андрій Валерійович; Батіщева, Галина Сергіївна; Поліщук, Олександр ВасильовичФенольні сполуки це одні з найбільш розповсюджених забруднюючих речовин навколишнього середовища, які здатні до акумуляції в організмі. Фенольні сполуки, у кількості, що перевищує ГДК у воді (0,001 мг/л), токсичні для гідробіонтів і порушують процес самоочищення водойм. У даній роботі пропонується досліджувати наявність та токсичність фенольних сполук за реакцією фотосинтетичного апарату мікроводоростей, використовуючи метод індукції флуоресценції хлорофілу а. Для роботи використовували культури Chlorella vulgaris, Chlamydomonas reinhardtii та Spirulina platensis. Використовували такі фенольні сполуки, як о-нітрофенол, п-нітрофенол, пірокатехін, фенол та галову кислоту. Phenolic compounds is one of the most common pollutants environment that are able to accumulate in the body. Phenolic compounds in excess of the MCL in water (0.001 mg / L) are toxic to aquatic organisms and disrupt the self-cleaning water. In this paper investigate the presence and toxicity of phenolic compounds by reaction photosynthetic apparatus of microalgae using the induction and chlorophyll fluorescence. To work used Chlorella culture vulgaris, Chlamydomonas reinhardtii and Spirulina platensis. We used the following phenolic compounds such as o-nitrophenol, p-nitrophenol, catechol, phenol and gallic acid.Документ Вплив фенольних сполук на мікроводорость Chlorella vulgaris(2014) Батіщева, Галина Сергіївна; Котинський, Андрій Валерійович; Поліщук, Олександр ВасильовичДосліджені фенольні сполуки пригнічують функціонування фотосинтетичного апарату мікроводорості Chlorella vulgaris AsLil, знижуючи максимальний потенційний квантовий вихід змінної флуоресценції хлорофілу (Fv/Fm), фотохімічне гасіння флуоресценції хлорофілу (qP) та ефективний квантовий вихід фотосистеми II (Фрзп). Investigated phenolic compounds inhibit the functioning of the photosynthetic apparatus of microalgae Chlorella vulgaris AsLil, reducing the maximum potential quantum yield of variable chlorophyll fluorescence (Fv / Fm), photochemical quenching of chlorophyll fluorescence (qP) and effective quantum yield of photosystem II (Frzp).