Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Лексика на позначення харчових продуктів в українській мові XIV - XVII ст.(2014) Приблуда, Людмила МихайлівнаНазви харчових продуктів, страв та напоїв здавна були предметом історико-етнографічних та лінгвістичних досліджень. Перші етнографічні розвідки сягають середини XIX ст. Проте в них описано лише окремі страви та напої. Тільки в другій половині XX ст. етнографічні дослідження з цієї галузі почали набувати системного характеру (праці Л. Артюх). Names of food, food and drinks have long been the subject of historical and ethnographic and linguistic research. The first ethnographic exploration reaches the middle of the XIX century. However, they describe only a few dishes and drinks. Only in the second half of XX century. ethnographic research in this field began to take systematic character (labor Artyukh L.).