Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Використання шроту насіння соняшнику для збагачення житнього хліба(2013) Прокопенко, Дарина Сергіївна; Мартиненко, Тетяна АндріївнаБілковий ізолят з соняшникового шроту має позитивний вплив на збереження свіжості готових виробів. Хліб, виготовлений з внесенням білкового ізоляту та сухого молока залишається свіжим довше, ніж хліб житній простий. The protein isolate from sunflower meal has a positive impact on preserving the freshness of finished products. Bread made with the introduction of the protein isolate and milk powder stays fresh longer than bread Rye simple.Документ Стулки гороху - нетрадиційне джерело біологічно активних речовин(2016) Прокопенко, Дарина Сергіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВивчення харчового статусу населення України в останні роки свідчить про тенденцію його погіршення, що зумовлено зміною екологічної і соціально- економічної ситуації. Study of the nutritional status of the population of Ukraine in recent years indicates a trend of its deterioration, due to changing environmental and socio-economic situation.Документ Розроблення рецептури дієтичної добавки з використанням зеленої маси рослин(2016) Прокопенко, Дарина Сергіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаРаціональне використання сільськогосподарської сировини є одним з найважливіших завдань підприємств харчової промисловості України, а також потужним чинником удосконалення сировинної бази. Rational use of agricultural raw materials is one of the major challenges of the food industry in Ukraine, as well as a powerful factor in improving the resource base.Документ Використання екстракту чебрецю в технології хліба з пророщеного зерна(2012) Кльорик, Богдана Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Перепелиця, Вероніка Юріївна; Прокопенко, Дарина СергіївнаВ результаті проведених досліджень встановлено, що в технології зернового хліба доцільно застосовувати екстракт чебрецю, отриманий при гідромодулі 1:15, який забезпечує максимальне вилучення необхідних біологічно активних сполук. Оптимальна кількість цього інгредієнту становить 1% до маси пророщеного зерна. Зерновий хліб з екстрактом чебрецю має антиоксидантні властивості та високі органолептичні якості. As a result of studies found that corn bread in technology appropriate to apply thyme extract obtained by hydrological 1:15, which ensures maximum extraction of essential bioactive compounds. The optimal amount of this ingredient is 1% by weight of sprouted grains. Grain bread with thyme extract has antioxidant properties and high organoleptic quality.Документ Аналіз способів отримання висококонцентрованих форм рослинних білків(2015) Прокопенко, Дарина Сергіївна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Мартиненко, Тетяна АндріївнаПроведено аналіз літературних джерел та патентний пошук з метою визначення найбільш ефективних сучасних способів отримання висококонцентрованих форм рослинних білків. При цьому білкові продукти використовуються не тільки як носії білка, але й як функціональні інгредієнти з метою надання харчовим продуктам високої харчової та біологічної цінності, тих чи інших привабливих органолептичних властивостей, що забезпечать високу якість збагачених продуктів. The analysis of literature and patent search to determine the most effective ways to get highly advanced forms of plant proteins. This protein products are used not only as a carrier protein, but also as functional ingredients to provide food products of high nutritional and biological values of certain attractive organoleptic properties that provide high quality rich products.Документ Використання зеленої маси моркви для створення білкових збагачувачів(2015) Прокопенко, Дарина Сергіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаСучасний етап розвитку харчової промисловості пов’язаний із забезпеченням якісно нового підходу в ефективності використання ресурсів планети для виробництва харчових продуктів. Промислове впровадження нових харчових технологій здатне підвищити якість, знизити собівартість, розширити об’єми та асортимент харчової продукції на існуючій сільськогосподарській базі при одночасному розвитку класичних і нетрадиційних методів виробництва. Останнім часом велика увага приділяється розробленню способів використання нових джерел та форм харчового білку. The current stage of development of food industry associated with the provision of a qualitatively new approach to the use of resources of the planet for food production. Commercialization of new food technologies can improve quality, reduce costs, expand the volume and variety of food on existing agricultural base, while the development of classical and non-traditional production methods. Recently, much attention is paid to the development of new uses and types of food sources of protein.Документ Перспективи використання зеленої маси рослин для виробництва білковмісних біологічно активних добавок до їжі(2014) Прокопенко, Дарина Сергіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаОдним з найважливіших напрямів розвитку харчової промисловості, спрямованих на збільшення ресурсів продовольства, є розроблення технологій виробництва білкових продуктів та біологічно активних добавок до їжі з нетрадиційної рослинної сировини, зокрема з листя та зеленої маси рослин. Новими формами білкового харчування мають стати харчові продукти, отримані на основі різних білкових фракцій продовольчої сировини з використанням науково обґрунтованих способів перероблення, які будуть мати визначений хімічний склад, структуру і властивості, в тому числі й біологічну цінність. One of the most important areas of the food industry aimed at increasing food resources is the development of technologies of protein foods and dietary supplements with unconventional plant material, including leaves and green mass of plants. New forms protein diet should be food derived from different protein fractions of raw food materials using scientifically based methods of processing that will have a definite chemical composition, structure and properties, including biological value.Документ Біологічна цінність рослинного білку з нетрадиційної сировини(2014) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Прокопенко, Дарина СергіївнаПроведені дослідження показують перспективність використання вторинних сировинних ресурсів харчової промисловості, в даному разі зеленої маси буряків, при виробництві білоквмісних харчових продуктів та функціональних збагачувачів, що дасть можливість значною мірою подолати дефіцит харчового білку в раціоні харчування населення України і розширити спектр якісної, недорогої продукції оздоровчого та профілактичного спрямування. Past studies have shown promising use of secondary raw materials of food industry, in this case green mass beet bilokvmisnyh the production of food and functional dresser that will enable a large extent overcome the deficiency of dietary protein in the diet of the population of Ukraine and expand the range of high-quality, inexpensive products and health preventive orientation.