Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Формування культури екобезпечного розвитку засобами освіти
    (2017) Попова, Інна Вадимівна; Слива, Юлія Володимирівна
    Досвід останніх десятиріч засвідчив, що подолання і, навіть, пом’якшення екологічної кризи, що настає, суто технічними засобами не можливе. Для того, щоб змінити тенденцію погіршення глобальних та регіональних екологічних зрушень, людям необхідно перебудувати свій спосіб життя. Іншою повинна стати цивілізація, іншим - духовний світ людини. Це можливо лише при певному рівні екологічної освіти та культури. Саме тому проблема формування екологічно відповідальної особистості нині є такою актуальною і тому серед перспектив розвитку екологічної культури в Україні центральне місце відводиться екологічній освіті. The experience of recent decades has shown that overcoming and even mitigate the environmental crisis that occurs purely technical means is not possible. To reverse the trend deterioration in global and regional environmental changes, people need to rebuild their lives. Another should be the civilization, the other - spiritual world. This is possible only at a certain level of environmental education and culture. That is why the problem of formation of ecologically responsible person today is as relevant and as prospects of development of ecological culture in Ukraine central place is given to environmental education.
  • Ескіз
    Документ
    Переваги та недоліки безглютенових продуктів
    (2016) Корж, Марія Олександрівна; Майборода, Олена Іванівна; Слива, Юлія Володимирівна
    Глютен (клейковина) – це білки фракції проламінів і глютелінів, що входять до складу багатьох злакових рослин: пшениці, жита, ячменю, овсу. Вживання продуктів без глютену має важливе значення для людей з целіакією ( вродженою непереносимістю глютену) та дітей з харчовою алергією. Для здорових людей вживання "безглютенових" продуктів є не доцільним, тому, що вони бідніші на поживні речовини: низький рівень протеїну, вітамінів і мінералів. Для того, щоб компенсувати відсутність глютену, який дає еластичність тіста і текстуру готового продукту, виробники включають різні харчові добавки, без яких організм людини був би значно здоровішим. Gluten (gluten) - a protein fraction and prolamin hlyuteliniv that are part of many cereal plants: wheat, rye, barley, ovsu. Use products without gluten is essential for people with celiac disease (gluten intolerance congenital) and children with food allergies. For healthy people, the use of "gluten-free" products are not appropriate because they are poorer in nutrients, low in protein, vitamins and minerals. To compensate for the absence of gluten, which gives dough elasticity and texture of the finished product manufacturers include various food additives, without which the body would be much healthier.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан розвитку міжнародної і національної нормативних баз щодо систем управління безпечністю харчових продуктів
    (2014) Попова, Інна Вадимівна; Слива, Юлія Володимирівна
    Нині сімейство стандартів ISO серії 22000 складається з таких нормативних документів: ISO 22000:2005 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга; ISO 15161:2001 Настанови щодо застосування ISO 9001:2000 у виробництві харчових продуктів та напоїв; ISO/TS 22002-1:2009 Програми обов'язкових попередніх заходів із забезпечення безпечності харчових продуктів. Now the family of standards ISO 22000 consists of the following standard documents: ISO 22000: 2005 management system of food safety. Requirements for any organization in the food chain; ISO 15161: 2001 Guidelines on the application of ISO 9001: 2000 in the production of food and beverages; ISO / TS 22002-1: 2009 Program of mandatory preliminary steps to ensure Food Safety.