Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Ризики виникнення аварійних ситуацій на підприємствах харчової промисловості
    (2014) Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Нещадим, Лариса Петрівна
    Підприємства харчової промисловості можуть бути віднесені до потенційно-небезпечних об’єктів, оскільки на них можуть виникати аварії, вибухи, пожежі, викид небезпечних хімічних речовин. Розрізняють легкі, середні, важкі та особливо важкі аварії. The food industry can be attributed to dangerous objects, as they may have accidents, explosions, fires, release of hazardous chemicals. There are light, medium, heavy and especially severe accidents.
  • Ескіз
    Документ
    Запобігання виникненню небезпек на підприємствах молочної галузі
    (2014) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна
    Проводився аналіз небезпеки підприємства молочної галузі на основі розгляду його стан, визначенні можливих аварійних ситуацій, в тому числі і малоймовірних. Визначали наявність небезпечних речовин і матеріалів, небезпечних режимів роботи як обладнання, так і технологічних блоків.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення якості підготовки фахівців з питань охорони праці
    (2009) Степанець, Іван Федотович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна
    Аміачні холодильні установки є джерелом аварійних ситуацій техногенного характеру в харчовій промисловості.Для завчасного прогнозування можливих масштабів зараження аміаком, рівня руйнувань обладнання, будівель і споруд авторами розробляється план локалізації і ліквідації аварій. Ammonia refrigeration is the source of man-made emergencies in the food industry. For early prediction of the possible extent of contamination with ammonia, destruction of equipment, buildings authors developed a plan localization and liquidation of accidents.
  • Ескіз
    Документ
    Використання комп'ютерних технологій для прогнозування масштабів аварій на підприємствах харчової промисловості
    (2009) Слободян, Ольга Петрівна; Солдатенко, Ольга Олександрівна; Нещадим, Лариса Петрівна
    Більшість підприємств харчової і переробної промисловості у технологічному процесі також використовують СДОР — аміак, хлор, мінеральні кислоти. Зберігається аміак в спеціальних ємностях на території харчових підприємств. В разі виникнення аварійної ситуації з викидом аміаку відбувається забруднення території і ураження людей.В роботі наведені методичні рекомендації розрахунку прогнозування аварійної ситуації. Most food and processing companies in technological process also use SDOR - ammonia, chlorine, mineral acids. Saved ammonia in special containers in the food business. In the event of an emergency situation occurs with the release of ammonia contamination and destruction of people. In work the guidelines calculation predicting emergency.
  • Ескіз
    Документ
    Безпека життєдіяльності у ВНЗ
    (2009) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Солдатенко, Ольга Олександрівна
    Для вирішення проблем запобігання або локалізації техногенних аварій необхідно встановити першопричину їх виникнення або своєчасно виявити можливі надзвичайні ситуації.В роботі наводяться стадії розвитку аварій, нормативно правова база в галузі безпеки життєдіяльності людини. To solve the problem of preventing industrial accidents or localization is necessary to establish the root cause of their origin or detect possible emergencies. This paper presents the development stage accidents normative legal base in the field of safety of human life.