Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи виробництва кисломолочного функціонального соусу з антиоксидантними властивостями
    (2022) Стеценко, Наталія Олександрівна
    Розроблений збагачений кисломолочний соус на основі йогурту належить до категорії функціональних продуктів, оскільки рівень забезпечення добових потреб людини у багатьох есенціальних нутрієнтах знаходиться у межах 10…50%. Визначено, що кисломолочний соус, збагачений порошками куркуми, орегано та сиропом лактулози, має високі показники якості, що відповідають вимогам нормативної документації. Такий соус буде прекрасним низькокалорійним доповненням для харчування людей, які ведуть здоровий спосіб життя і обирають продукти з високою біологічною цінністю, нутрітивною насиченістю при помірній енергетичній цінності. The developed enriched yogurt-based sour milk sauce belongs to the category of functional foods, as the level of human daily needs in many essential nutrients is in the range of 10… 50%. It was determined that sour milk sauce enriched with turmeric powder, oregano and lactulose syrup has high quality indicators that meet the requirements of regulatory documentation. This sauce will be a great low-calorie supplement for the diet of people who lead a healthy lifestyle and choose products with high biological value, nutritional saturation at moderate energy value.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування доцільності створення композиції з порошків селери, імбиру та кропу для виробництва сирної пасти оздоровчої дії
    (2015) Стеценко, Наталія Олександрівна; Маруненко, М. В.
    Одним з найважливіших завдань поліпшення структури харчування населення є збільшення виробництва продуктів масового споживання з високою харчовою і біологічною цінністю. Сучасне харчування повинне не тільки задовольняти фізіологічні потреби організму людини в харчових речовинах та енергії, але й виконувати профілактичні і лікувальні функції і, звичайно, бути абсолютно безпечним. One of the most important tasks of improving the diets of the population is an increase in the production of products of mass consumption with high nutritional and biological value. Modern food has not only to satisfy the physiological needs of human body for nutrients and energy, but also to carry out preventive and curative functions, and, of course, to be absolutely safe.