Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво лактоферментованих оздоровчих напоїв із сироватки з додаванням соків
    (2021) Стеценко, Наталія Олександрівна; Прут, Зоя Юріївна
    Розроблення технологій ферментованих напоїв на основі молочної сироватки, а також комбінованих напоїв із сироватки та соків з ферментацією пробіотичними мікроорганізмами дозволяє вирішувати кілька завдань: утилізація молочної сироватки, раціональне використання вторинних сировинних ресурсів зі створенням продукції оздоровчої дії, а також охорона навколишнього середовища, адже зараз переважна кількість сироватки потрапляє у стічні води підприємств. Дієтологи та фахівці харчової промисловості вважають, що продукти на основі сироватки мають дієтичне та лікувальне значення. Збагачення різними за походженням функціональними інгредієнтами (наприклад, харчовими волокнами) та спеціальна обробка молочної сироватки (ферментація, гідроліз) підвищують її споживчі властивості та біологічну і харчову цінність. Технологія сироваткових ферментованих напоїв не складна і включає такі стадії: приймання сировини, пастеризацію або стерилізацію сироватки, фільтрування або ультрафільтрування, охолодження, ферментацію пробіотичними мікроорганізмами, внесення рослинних наповнювачів і стабілізаторів, перемішування та розлив. The development of whey-based fermented beverages, as well as combined whey beverages and juices with fermentation of probiotic microorganisms allows to solve several problems: utilization of whey, rational use of secondary raw materials with the creation of health products, as well as environmental protection. the amount of serum enters the wastewater of enterprises. Nutritionists and food industry experts believe that whey-based products have dietary and therapeutic value. Enrichment with various functional ingredients (eg dietary fiber) and special processing of whey (fermentation, hydrolysis) increase its consumer properties and biological and nutritional value. The technology of whey fermented beverages is not complicated and includes the following stages: reception of raw materials, pasteurization or sterilization of whey, filtration or ultrafiltration, cooling, fermentation with probiotic microorganisms, introduction of plant fillers and stabilizers, mixing and bottling.
  • Ескіз
    Документ
    Вдосконалення технології соковмісного напою з натуральним підсолоджувачем
    (2014) Лисицина, Юлія Вікторівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Створено безалкогольний напій на основі вишневого соку, який збагачений екстрактом стевії та концентратом сироватки. Напій не містить цукру та характеризується підвищеним вмістом амінокислот, мінеральних речовин, вітамінів, флавоноїдів, що дозволяє класифікувати його як лікувально-профілактичний. A soft drink based on cherry juice is enriched with extracts of stevia concentrate and whey. The drink contains no sugar and is characterized by a high content of amino acids, minerals, vitamins, flavonoids, to classify it as a preventive.
  • Ескіз
    Документ
    Новий соковмісний напій оздоровчого призначення з додаванням екстракту стевії та сироватки
    (2014) Лисицина, Юлія Вікторівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    У поєднанні з вишневим соком можна використовувати такі інгредієнти, як екстракт стевії та суху сироватку. Це забезпечує привабливі органолептичні властивості напою та високий вміст біологічно активних речовин. Розроблений напій можна віднести до категорії функціональних продуктів. Combined with cherry juice, you can use ingredients such as stevia extract and dry whey. It provides an attractive organoleptic properties of the drink and the high content of biologically active substances. Designed drink can be classified as functional foods.
  • Ескіз
    Документ
    Використання фосфоліпідної та білкової біологічно активних добавок при виробництві твердих сичужних сирів функціонального призначення
    (2013) Стеценко, Наталія Олександрівна; Мірошников, Олег Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна
    В роботі запропонований спосіб виробництва твердого сичужного сиру із функціональними властивостями, збагаченого фосфоліпідами та білками. Фосфоліпіди вносять у вигляді біологічно активної добавки «Холін», а білки сироватки – у вигляді сухого концентрату. Has been proposed a method of cheese production with functional properties enriched phospholipids and proteins. Phospholipids are contribute as a dietary supplement "choline", and whey proteins - in the form of a dry concentrate.