Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Використання методу молекулярної механіки для вивчення просторової будови та енергетичних характеристик теоброміну і кофеїну(2014) Стеценко, Наталія ОлександрівнаНа властивості і реакційну здатність біологічно активних речовин, зокрема, представників групи алкалоїдів кофеїну та теоброміну, суттєво впливає їхня просторова будова. Метод молекулярної механіки дає можливість розрахувати геометричні параметри молекул та їхні енергетичні характеристики, які будуть адекватні експериментальним даним. Молекулярна механіка ґрунтується на законах пружності, що описують взаємодії, які призводять до поєднання атомів в молекулі. Даний метод можна віднести до емпіричних. Переваги його використання у порівнянні з іншими полягають у відносній простоті та швидкості розрахунків. The properties and reactivity of biologically active substances, of a group of alkaloids caffeine and theobromine significantly affect their the spatial structure. Molecular mechanics method makes it possible to calculate geometric parameters of molecules and their energy characteristics that will adequate experimental data. Molecular mechanics is based on the laws elasticity, describing the interactions that lead to combinations of atoms in a molecule. This method can be classified as empirical. The advantages of its use in Compared with other lies in the relative ease and speed of payment.Документ Оцінка стабільності та реакційної здатності молекули лізину методами комп‘ютерної хімії(2014) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаДослідження енергетичних характеристик молекули лізину показало, що найбільш стабільною структурою є нейтральна, а реакційноздатною – аніон. Порівняння енергетичних характеристик молекул у вакуумі та у воді показує, що водне середовище сприяє стабільності утворених сполук. Investigation of the energy characteristics of lysine molecules showed that the most stable structure is neutral and reactive - anion. Comparison of the energy characteristics of the molecules in vacuum and in water shows that the water environment contributes to the stability of the compounds formed.Документ Дослідження просторової будови та енергетичних характеристик теоброміну і кофеїну методом молекулярної механіки(2014) Стеценко, Наталія ОлександрівнаМолекула теоброміну стабільніша за молекулу кофеїну. Кофеїн проявляє більшу хімічну активність та реакційну здатність, ніж теобромін. Основний внесок у збільшення загальної енергії молекули кофеїну належить Ван-дер-Ваальсовим взаємодіям. Theobromine molecule is more stable than caffeine molecule. Caffeine is showing more activity and chemical reactivity than theobromine. The main contribution to the increasing of the total energy of the molecule caffeine belongs to Van-der-Waals interactions.