Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Вектори розвитку сучасної харчової промисловості: традиції і новаторство
    (2024) Сімахіна, Галина Олександрівна; Михайлова, Раїса Василівна
    Персоналізоване харчування – це використання даних про генетичний склад організму, мікробіом, спосіб життя та стан здоров’я людини для створення індивідуальних дієтичних рекомендацій, спрямованих на оптимізацію здоров’я, когнітивних функцій, фізичної форми та запобігання хворобам
  • Ескіз
    Документ
    Професійний розвиток викладача ЗВО: реалії сьогодення і завдання на майбутнє
    (2024) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Особлива відповідальність за підготовку молодих кадрів покладається в нинішній час на викладачів, задіяних у реалізації освітньо-професійних програм «Харчові технології та інженерія», адже харчування належить до найважливіших чинників навколишнього середовища, що безпосередньо протягом усього життя впливає на організм людини. І сьогодні неспростовним є встановлений доказовою медициною факт нерозривного зв’язку між якістю і структурою харчування та станом здоров’я і тривалістю життя населення. На даний час уже не медицина, а харчова промисловість бере на себе відповідальність за здоров’я нації. Більш того, сучасна наука припускає, що фізичні, інтелектуальні та духовні сили людини взаємопов’язані на дуже глибокому рівні, і об’єднує їх саме здорове харчування
  • Ескіз
    Документ
    Функціональне харчування для підтримання здоров’я населення України в умовах війни
    (2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Населення України під час війни перебуває у стані стресу через невизначеність майбутнього, ризики втрати життя та майна, через страх перед обстрілами, переживання за життя рідних, які знаходяться у лавах сил оборони або опинилися на тимчасово непідконтрольних Україні територіях. Спостерігається зниження якості харчування, питної води, погіршення стану навколишнього середовища. На сьогодні відомо, що поліпшити стан здоров’я людини, яка знаходиться під впливом комплексу несприятливих чинників, можна шляхом використання спеціального харчування з повним набором необхідних есенціальних нутрієнтів, здатних забезпечити фізичну та психологічну витривалість, протидіяти впливові негативних екзо- та ендогенних факторів, запобігти виникненню і розвиткові соматичних, нервових та інших видів захворювань. Такі ефекти забезпечують оздоровчі та функціональні харчові продукти. При їх створенні доцільно зосередитися на збагаченні харчовими речовинами, що поліпшують роботу ключових ланок захисних систем організму: системи антиоксидантного захисту, ферментної системи детоксикації, стан мембранного апарату клітин.
  • Ескіз
    Документ
    Здорове харчування і нові виклики перед харчовою індустрією
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    У нинішніх екологічних умовах (забруднення довкілля, техногенні катастрофи, результати необдуманої діяльності людей) біосфера як середовище життя для людини і єдине джерело ресурсів втрачає свою здатність до самоочищення і з часом може поставити населення планети на межу екологічної катастрофи. Тому особливого значення набувають харчові продукти, котрі містять сполуки, здатні захистити організм людини від негативних чинників довкілля.
  • Ескіз
    Документ
    Оздоровчі продукти – магістральний напрям соціально-економічного розвитку в Україні
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    У нинішніх умовах немає жодної галузі харчової промисловості, де не знайшли б належного місця БАР-збагачувачі та харчові біодобавки. Більш того, фахівці розглядають сьогодні харчові продукти у новій якості – носіїв БАР, що беруть участь у всіх процесах фізіологічного та гормонального регулювання функцій організму людини, і в цьому сенсі вони, залежно від кількісного та якісного складу БАР, набувають лікувальних, профілактичних, функціональних властивостей.
  • Ескіз
    Документ
    Фізіологічні впливи природних дієтичних добавок на організм людини
    (2023) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Сучасна наука припускає, що фізичні, інтелектуальні та духовні сили людини взаємопов’язані на ще не досить вивченому, глибокому рівні. І дуже ймовірно, що в усіх цих сил одна й та сама основа – харчування. Бо поліпшені якості навіть звичайної, повсякденної їжі (не кажучи вже про функціональні продукти) неодмінно покращують дію всіх органів та систем, що дає підстави стверджувати: відновлення здоров’я починається з фізичного стану потім поширюється на всі інші, включаючи інтелект та духовність.