Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Біокорегування функціонального стану організму військовослужбовців компонентами харчових продуктів
    (2016) Сімахіна, Галина Олександрівна; Ярош, Катерина Олександрівна
    Збереження і поліпшення фізичного та психофізичного стану військовиків у нинішніх умовах потребує організації спеціалізованої системи допомоги, орієнтованої на вирішення цієї надзвичайно важливої для України проблеми. Вона не повинна зводитись лише до традиційного медичного втручання, а спиратись на сучасні підходи до формування культури здоров’я в екстремальних умовах, використовуючи технології фізичної та психічної реабілітації. Preserving and improving the physical and mental and physical state of the soldiers in the current environment requires specialized system of care focused on solving this extremely important problem for Ukraine. It should not be limited only to traditional medical treatment and rely on modern approaches to creating a culture of health in extreme conditions, using the technology of physical and mental rehabilitation.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка ефективності функціональних продуктів для військовослужбовців на основі фармакоекономічного аналізу
    (2016) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Тому метою цієї роботи є з’ясування ефективності харчових продуктів для військовослужбовців з використанням методології фармакоекономічного аналізу. The purpose of this work is to ascertain the effectiveness of food for soldiers using the methodology pharmacoeconomic analysis.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи оптимізації харчування військовослужбовців України
    (2015) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Сучасні умови життєдіяльності військових, особливо в зоні АТО, зі значними фізичними і нервово-психічними навантаженнями, постійними стресовими ситуаціями, фізичними і моральними втратами, висувають до фізичного стану військових надзвичайно високі вимоги, викликають істотну перебудову метаболічних процесів в органах та системах, що в сукупності ставить організм військовослужбовця на межу, а іноді й за межу функціональних можливостей. Це не лише ослаблює наших солдатів, а й часто веде до розвитку різних захворювань. Modern living conditions of the military, particularly in the area of ATU with significant physical and neuro-psychological load, constant stressful situations, physical and moral losses put forward to the physical state of war is extremely demanding, causing substantial restructuring of metabolic processes in organs and systems, all of which soldier puts the body on the line, and sometimes the limit functionality. This not only weakens our soldiers, but often leads to the development of various diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Основні вимоги до нутрієнтного складу харчових продуктів для військовослужбовців
    (2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія Валентинівна
    Однією з основних вимог до раціонального харчування ХХІ століття є відповідність його компонентного складу нутрітивним потребам людини або групи людей у певних умовах життєдіяльності. Тому метою цієї роботи є обґрунтування тези, що раціон необхідно розглядати як зумовлену зовнішніми чинниками взаємодію людини з довкіллям, та формулювання основних засад розроблення для військовослужбовців харчових раціонів, адекватних їхнім потребам. One of the main requirements for a balanced diet of XXI century is the matching component of its nutritional needs of a person or group of people in certain circumstances of life. The purpose of this paper is to justify the thesis that the diet should be viewed as externally imposed human interaction with the environment, and the formulation of basic principles for the development of military food rations adequate to their needs.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості організації харчування військовослужбовців в польових умовах
    (2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Аналіз кількісної та якісної повноцінності харчування військовослужбовців свідчить про незбалансованість вмісту поживних речовин, значний дефіцит харчових волокон, недостатнє надходження більшості мікронутрієнтів, потреба в яких суттєво зростає в умовах підвищених психоемоційних та фізичних навантажень на оргаизм. The analysis of quantitative and qualitative military usefulness of nutrition imbalance indicates nutrient content, a significant shortage of dietary fiber, insufficient intake of most micronutrients, demand for which is growing significantly in terms of increased psycho-emotional and physical stress on the body.
  • Ескіз
    Документ
    Методологія оптимізації нутрієнтного складу функціональних продуктів для харчування військовослужбовців
    (2015) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна
    Метою роботи є розроблення алгоритму методу оптимізації нутрієнтного складу функціональних харчових продуктів, призначених до включення в раціон харчування військовослужбовців Збройних Сил України. Пріоритетними критеріями оптимізації обрано норми фізіологічних потреб в харчових речовинах та енергії заданої категорії споживачів. Оптимізація асортиментного переліку харчових інгредієнтів, які використовуються при виробництві функціональних харчових продуктів, здійснювалася з метою досягнення балансу їх нутрієнтного складу і, як наслідок, захисту організму військовослужбовців від несприятливих чинників навколишнього середовища та профілактики найбільш розповсюджених захворювань. The aim is to develop an algorithm optimization method nutriyentnoho of functional food products intended for inclusion in the diet of the Armed Forces of Ukraine. The priority criteria optimization elected norms physiological needs for nutrients and energy a given category of consumers. Optimize assortment list of food ingredients that are used in the production of functional foods, was carried out in order to achieve balance nutriyentnoho their composition and as a result, soldiers protecting the body from adverse environmental factors and prevention of the most common diseases.