Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Нетрадиційні види борошна при виготовленні вафельних листів для хворих на целіакію(2014) Тарасенко, Ірина Василівна; Дорохович, Вікторія ВіталіївнаЦеліакія - одне із найбільш поширених генетичних захворювань, що вражає тонкий кишечник і призводить до порушення всмоктування поживних речовин з їжі. Люди з діагнозом целіакії не переносять білок глютен, який є у пшениці, житі, ячмені й, можливо, вівсі. Коли хворі на целіакію вживають продукти, що містять глютен, їх імунна система відповідає на це пошкодженням тонкого кишечника. На внутрішній його поверхні відмирають крихітні пальцеподібні ворсинки, так звані "віллі", які виконують у кишечнику важливу роль: через них поживні речовини з їжі всмоктуються в кров.Celiac disease - one of the most common genetic disease that affects the small intestine and leads to malabsorption of nutrients from food. People diagnosed with celiac disease can not tolerate gluten protein that is in wheat, rye, barley and possibly oats. When patients with celiac disease consume foods containing gluten, their immune system responds to this damage the small intestine. The inner surface of the die it paltsepodibni tiny hairs, called "villa" and acting in the gut important: through them the nutrients from food are absorbed into the bloodstream.Документ Дослідження вологості та в'язкості тіста для вафельних листів з аглютенового борошна(2014) Тарасенко, Ірина Василівна; Малишко, Наталія; Дорохович, Вікторія ВіталіївнаДослідження дозволили розробити рекомендації щодо технології вафельних листів на аглютенових видах борошна. Застосування аглютенових видів борошна надає можливість рекомендувати вафельні вироби хворим на целіакію. The study allowed us to develop recommendations for technology waffles on ahlyutenovyh types of flour. Application ahlyutenovyh types of flour enables wafer recommend products to patients with celiac disease.Документ Безглютенові борошняні кондитерські вироби для дітей хворих на целіакію(2013) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Лазоренко, Наталія Петрівна; Тарасенко, Ірина ВасилівнаВ статті розглянуто інноваційні технології кондитерських виробів: печива, кексів, маффінів, бісквітів, пряників, вафлі на основі безглютенового рисового, гречаного, кукурудзяного, соєвого, амарантового борошна для дітей хворих на целіакію. In the article considered the innovative technology of confectionery products: biscuits, cakes, muffins, sponge cakes, honey-cake, wafers based on a gluten-free rice, buckwheat, corn, soy, amaranth flour for children with celiac disease.