Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Способи кількісного визначення дубильних речовин чаю(2021) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаВ роботі проаналізовано класичні та новітні методи визначення дубильних речовин в рослинній сировині. Описані проблеми, які виникають під час аналізів та шляхи їх вирішення. Представлені фотометричні методи аналізу, зазначені їх переваги над іншими методами, можливості застосування та доведена їх ефективність. Classical and modern methods of determining tannins in vegetable raw materials are analyzed in the thesis. The problems that arise during the analyzes and ways to solve them are described. Photometric methods of analysis are presented, their advantages over other methods, application possibilities and their effectiveness are proven.Документ Кавові напої з низьким глікемічним індексом(2019) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаРобота присвячена розробці кавових напоїв спеціального призначення. Розраховано енергетичну цінність та показник глікемічності кавових міксів в яких цукор замінили на цукрозамінники. Работа посвящена разработке кофейных напитков специального назначения. The article is devoted to the development of special purpose coffee drinks. The energy value and glycemic index of coffee mixes in which sugar was replaced by sugar substitutes was calculated.Документ Вибір пряного перцю для виробництва ароматизованих чаїв(2019) Руденко, Олександр; Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаРобота присвячена дослідженням та порівнянню хімічного складу різних видів перцю. Надані рекомендації щодо використання пряної сировини в технології ароматизованих чаїв. The article is devoted to the study and comparison of the chemical composition of different types of pepper. Recommendations on the use of spicy raw materials in the technology of flavored teas are given.Документ Дослідження технологічних прийомів отримання екстрактів з пряно-ароматичної сировини(2019) Романов, Олексій Сергійович; Терлецька, Віта Альбертівна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаРобота присвячена аналізу методів екстракції ефірних масел з пряно-ароматичної сировини. Проаналізовано властивості ефірних масел з прянощів та надані рекомендації стосовно їх використання. The work is devoted to the analysis of methods of extraction of essential oils from aromatic raw materials. Analyzed the properties of essential oils from spices and made recommendations regarding their use.Документ Дослідження дифузії мінеральних речовин для екстрактів чаю(2017) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаВ роботі представлено вплив процесу екстрагування чаю зеленого та чорного проведених за оптимальних умов на зміни К, Na, Cа, Mn, Mg, Fe та Cu . Доведено, що збільшення температури екстрагування сприяє підвищенню виходу досліджуваних мінеральних речовин. The paper presents the influence of tea and green tea extraction process carried out under optimal conditions on changes in K, Na, Ca, Mn, Mg, Fe, and Cu. It is proved that an increase in the extraction temperature promotes an increase in the yield of the investigated mineral substances.Документ Дослідження впливу виду екстрагента процесу екстрагування на вихід антоціанів з квітів Гібіскусу(2018) Шпачук, Марина; Точона, Анастасія; Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаВ роботі представлено вплив виду екстрагента на вилучення фенольних речовин з квітів Гібіскусу під час екстрагування The paper presents the influence of the extractant type on the extraction of phenolic substances from hibiscus flowers during extractionДокумент Аналіз якості чайної продукції(2018) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаВ роботі представлено порівняльний аналіз якості чаю зеленого та чорного торгових марок: «Аhmad», «Акбар», «Тянь- Шань» згідно нормативної документації. The paper presents a comparative analysis of the quality of green and black tea brands: "Ahmad", "Akbar", "Tien Shan" according to the normative documentation.