Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Вплив гідротермічного оброблення на вітамінний комплекс зерна тритикале
    (2019) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Солодко, Лілія Миколаївна; Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Тогачинська, Ольга Василівна
    Досліджено основні показники якості зерна тритикале сортів вітчизняної селекції. Науково обгрунтовано режим гідротермічного оброблення зерна тритикале – холодного кондиціонування за температури 12 - 16 ºС протягом 28 – 30 год. Процес передбачає три послідовних цикли зволоження та відволожування зерна. Встановлено, що у процесі гідротермічного оброблення за запропонованого режиму вміст водорозчинних та жиророзчинних вітамінів у зерні тритикале суттєво підвищується: кількість тіаміну та рибофлавіну зростає у 2 – 2,5 рази; вміст нікотинової кислоти та холіну збільшується у 1,5 – 2 рази, інозиту - у 4 рази, кількість вітаміну С збільшується у 2 – 3 рази, рутину – у 2 - 2,5 рази, значно зростає вміст токоферолів.
  • Ескіз
    Документ
    Перероблення зерна на пластівці підвищеної біологічної цінності
    (2017) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Тогачинська, Ольга Василівна
    Запропоновано застосування режиму холодного кондиціювання зерна злакових культур при виготовленні пластівців підвищеної біологічної цінності. Визначено загальну кількість колонієутворювальних одиниць мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів (КУО МАНФАнМ) у висушених нативних та зразках зерна після гідротермічного оброблення Встановлено, що мікробіологічна обсеміненість нативного зерна пшениці, тритикале та голозерного вівса і біологічно активованого не перевищує показники допустимих значень, отже зерно після запропонованого оброблення є безпечною сировиною для виробництва харчових продуктів з точки зору мікробіологічної чистоти. The application of cold-conditioned grain cereal grains in the production of flakes of high biological value is proposed. The total number of colony-forming units of mesophilic aerobic and extra-anaerobic microorganisms (KUO MANFANM) in dried native and grain samples after hydrothermal treatment was determined. The microbiological imbalance of native grain of wheat, triticale and lobster oats and biologically activated does not exceed the values of allowable values, hence the grain after The proposed treatment is a safe raw material for the manufacture of food products in terms of microbiological purity.