Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Методологія розробки методики визначення залишкової кількості ацетону в харчовому лецитині(2023) Голубець, Ольга В.; Левчук, Ірина Володимирівна; Шеманська, Євгенія ІванівнаВ науково-методичній лабораторії хроматографічних досліджень ДП "ДП "УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ" розроблено методику виконання вимірювань масової частки ацетону в харчових продуктах та продуктах переробки олійних культур (фосфатидних концентратах, лецитині, шроті, макусі та ін.) методом газорідинної хроматографії з парофазним пробовідбірноком. Метод виконання вимірювань базується на десорбції ацетону при нагріванні зразка продукції за відповідної температури у закритому флаконі. Масова частка ацетону розраховується за градуювальною характеристикою залежності площі хроматографічного піку від масової частки ацетону в градуювальних зразках. Розроблена методика надає можливість здійснення контролю технологічного процесу при виробництві харчового знежиреного лецитинуДокумент Дослідження режимів сушіння насіння ріпаку(2021) Пазюк, Даша Вадимівна; Шеманська, Євгенія Іванівна; Демидова, Анастасія ОлександрівнаЗапропонована низькотемпературна технологія сушіння насіння ріпаку, яка дає можливість знизити енергетичні витрати на процес та зменшити вплив температури на матеріал. Дослідження режимів низькотемпературного сушіння виконувалось на лабораторному конвективному стенді в Науково–дослідному інституті технічної теплофізики НАН України (м. Київ) та передбачало одночасне знімання даних температури теплоносія, часу процесу та маси матеріалу.