Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Development and research of a pneumatic actuator for shut-off valves for food processing equipment(2023) Volodin, Sergiy; Mironchuk, Valeriy; Gavva, Oleksandr M.; Yemelianov, DmytroThe use of the latest process control and management systems is a topical area of development in the food industry. Replacing labour-intensive process circuits of pipeline valves with programmable positioning devices using a 4-20 mA control signal makes it possible to reduce energy and process losses in food production. Використання новітніх систем контролю та управління технологічними процесами є актуальним напрямком розвитку харчової промисловості. Заміна трудомістких технологічних контурів трубопровідної арматури на програмовані пристрої позиціонування з керуючим сигналом 4-20 мА дозволяє зменшити енергетичні та технологічні втрати при виробництві харчових продуктів.Документ Separation of whey by membrane distillation(2011) Zmievskiy, Yuriy; Mironchuk, Valeriy; Kucheruk, DmitriRecently, the studies of membrane distillation process have been ever increasing. This is due to the following benefits: the ability to concentrate the target components to the limit of their solubility at low temperatures, lack of positive pressures and vacuum (except for vacuum membrane distillation) in working chambers, simplicity of construction plants, developed mass transfer area, etc. The aim of present paper was: the identifying of specific performance of membranes dependences on the content of dry matter. В последнее время увеличилось количество исследований процесса мембранной дистилляции. Это обусловлено следующими преимуществами: способность к концентрации целевых компонентов до предела их растворимости при низких температурах, отсутствие избыточного давления и вакуума (за исключением вакуумной мембранной дистилляции) в рабочих камерах, простота конструкции установки, большая площадь массообмена и т.д. Целью настоящей работы было: определение удельной производительности мембран от содержания сухих веществ. Останнім часом збільшилася кількість досліджень процесу мембранної дистиляції. Це обумовлено наступними перевагами: здатність до концентрації цільових компонентів до межі їхньої розчинності при низьких температурах, відсутність надлишкового тиску і вакууму (за винятком вакуумної мембранної дистиляції) в робочих камерах, простота конструкції установки, велика площа масообміну і т.д. Метою цієї роботи було: визначення питомої продуктивності мембран від вмісту сухих речовин.