Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
Документ Сиркова маса з антиоксидантними та синбіотичними властивостями(2024) Задесенська, Ілона Валеріївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаДля створення сирковї маси оздоровчої дії запропоновано ввести до її складу закваску пробіотичних мікроорганізмів, а також збагатити продукт пребіотиками – сиропом лактулози та харчовими волокнами ягід смородини. Консистенція продукту буде забезпечена додаванням агар-агару. Обрані види сировини будуть не лише підвищувати вміст харчових волокон у сирковому десерті, а й збагачувати його вітамінами, мінеральними речовинами та антиоксидантами, забезпечувати привабливі сенсорні показники. Включення збагаченої сиркової маси до раціону харчування може бути корисним для підтримки здоров'я шлунково-кишкового тракту, зміцнення імунної системи та поліпшення загального стану організмуДокумент Біогенні наночастки металів та їх антиоксидантні властивості(2021) Лазюка, Юлія Володимирівна; Скроцька, Оксана ІгорівнаВільні радикали в організмі людини стають причиною передчасного старіння, захворювань серцево-судинної системи, різних видів злоякісних пухлин, тощо. Тому в останні десятиліття широкому вивченню піддаються речовини з антиоксидантними властивостями, зокрема і наночастки. Показано антиоксидантну дію наночасток золота (AuNPs), селену (SeNPs) та оксиду цинку (ZnONPs).Документ Перспективи виробництва кисломолочного функціонального соусу з антиоксидантними властивостями(2022) Стеценко, Наталія ОлександрівнаРозроблений збагачений кисломолочний соус на основі йогурту належить до категорії функціональних продуктів, оскільки рівень забезпечення добових потреб людини у багатьох есенціальних нутрієнтах знаходиться у межах 10…50%. Визначено, що кисломолочний соус, збагачений порошками куркуми, орегано та сиропом лактулози, має високі показники якості, що відповідають вимогам нормативної документації. Такий соус буде прекрасним низькокалорійним доповненням для харчування людей, які ведуть здоровий спосіб життя і обирають продукти з високою біологічною цінністю, нутрітивною насиченістю при помірній енергетичній цінності. The developed enriched yogurt-based sour milk sauce belongs to the category of functional foods, as the level of human daily needs in many essential nutrients is in the range of 10… 50%. It was determined that sour milk sauce enriched with turmeric powder, oregano and lactulose syrup has high quality indicators that meet the requirements of regulatory documentation. This sauce will be a great low-calorie supplement for the diet of people who lead a healthy lifestyle and choose products with high biological value, nutritional saturation at moderate energy value.Документ Барвник із соку бузини чорної як джерело функціональних інгредієнтів для виробництва продукції оздоровчого призначення(2021) Стеценко, Наталія ОлександрівнаКонцентрований натуральний барвник представляє собою густу в’язку рідину темно-червоного кольору з кислим смаком та слабким ароматом, який притаманний плодам бузини. Барвник швидко і повно розчиняється у воді, створюючи розчин яскраво-червоного кольору. При зміні рН до значень 7,5…9 розчин барвника набуває фіолетово-синього забарвлення, що пояснюється високим вмістом антоціанових пігментів. Використання концентрованих соків з плодів бузини чорної у технологіях продуктів оздоровчого призначення, зокрема безалкогольних напоях, кисломолочних напоях і десертах є перспективним, адже такий шлях збагачення не ускладнює технологічний процес з одночасним наданням продукту антиоксидантних властивостей. Concentrated natural dye is a thick viscous liquid of dark red color with a sour taste and weak aroma, which is characteristic of elderberry. The dye dissolves quickly and completely in water, creating a bright red solution. When the pH changes to values of 7.5… 9, the dye solution acquires a violet-blue color, due to the high content of anthocyanin pigments. The use of concentrated juices from elderberries in the technology of health products, including soft drinks, dairy drinks and desserts is promising, because this way of enrichment does not complicate the technological process while providing the product with antioxidant properties.Документ Фізико-хімічні методи оцінки антиоксидантних властивостей сировини, призначеної для виробництва оздоровчих харчових продуктів(2020) Стеценко, Наталія ОлександрівнаПроведений аналіз свідчить про те, що наразі існує великий арсенал різних методів визначення антиоксидантної активності рослинної сировини та продуктів її перероблення. При контролі якості продукції оздоровчого призначення варто використовувати фотометричні, люмінесцентні, флуоресцентні, електрохімічні методи досліджень. Запропонувати загальний універсальний метод для оцінки антиоксидантних властивостей досить складно, тому фахівці обирають конкретний метод дослідження залежно від поставленої мети та апаратурного оснащення лабораторій. The analysis shows that there is currently a large arsenal of different methods for determining the antioxidant activity of plant raw materials and products of its processing. When controlling the quality of health products should use photometric, fluorescent, fluorescent, electrochemical research methods. It is difficult to propose a general universal method for assessing the antioxidant properties, so experts choose a specific research method depending on the purpose and equipment of laboratories.Документ Дослідження процесів біохімічного надання воді відновного електронодонорного стану шляхом збагачення води метаболічним воднем природної спільноти бродильних бактерій на субстратах рослинного походження(2020) Большак, Юрій Васильович; Маринін, Андрій Іванович; Шпак, Владислав В’ячеславович; Штепа, Денис ВолодимировичВ даній роботі досліджено процес набуття дистильованою водою в контакті з вівсяними пластівцями "Геркулес"(поживний субстрат) величини ОВП порядку -600…-800 мВ. In this work, the process of acquisition of distilled water in contact with oatmeal "Hercules" (nutrient substrate) the value of ORP of the order of -600… -800 mV.Документ Удосконалення способу виробництва квасу з антиоксидантними властивостями, збагаченого порошком дигідрокверцетину та сиропом обліпихи(НУХТ, 2020) Гладишева, Олександра Олександрівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВикористання при виробництві квасу сиропу обліпихи, який є джерелом β-каротину, вітамінів С та Е, забезпечує потужний антиоксидантний ефект, сприяє захисту клітин організму людини від руйнівної дії вільних радикалів, запобігає передчасному старінню. Використання порошку дигідрокверцетину, який є одним з найбільш ефективних антиоксидантів, а також синергістом аскорбінової кислоти, дозволяє не лише забезпечити позитивну дію на організм споживача, а й подовжити термін зберігання збагаченого квасу. The use of sea buckthorn syrup in the production of kvass, which is a source of β-carotene, vitamins C and E, provides a powerful antioxidant effect, helps protect human cells from the destructive effects of free radicals, prevents premature aging. The use of dihydroquercetin powder, which is one of the most effective antioxidants, as well as a synergist of ascorbic acid, allows not only to ensure a positive effect on the consumer's body, but also to extend the shelf life of enriched kvass.