Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Використання плодів черемхи при виробництві компотів асорті(2023) Король, Руслан Іванович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Крижановський, Станіслав ЙосиповичВ лабораторних умовах проводилися дослідження з розроблення рецептур компотів асорті з використанням плодів черемхи. В якості основної сировини використовували плоди вишні, черешні, чорної смородини та чорниці. Отримані компоти асорті відрізнялись високим вмістом біологічно активних речовин, гармонійним смаком та ароматомДокумент Використання черемхи у виробництві компотів та маринадів(2024) Король, Руслан Іванович; Торопець, Ілля Олександрович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаПроведені дослідження по виробництву копмотів та маринадів з використанням плодів черемхи. В результаті отримано продукцію з високим вмістом антоціанів та підвищеною харчовою цінністюДокумент Антоціани рослинної сировини та їх вплив на організм людини(2021) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Абовян, Софія ОлегівнаПроаналізовано плодово-ягідну та овочеву сировину з високим вмістом антоціанів. Лідерами є: чорниця, ожина, лохина, чорноплідна горобина, шовковиця, журавлина, чорна смородина, вишня, малина, виноград (темних сортів), баклажани, буряк, томати, капуста червоноголова, червоний перець, салат листовий (червонолистний). З метою забезпечення добової потреби організму в антоціанах, необхідно вживати овочі та ягоди як у свіжому вигляді, так і продукцію, виготовлену на їх основі.Документ Перспективи використання концентрованих соків в якості природних барвників(2020) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана ВасилівнаУ харчовiй промисловостi барвники застосовуються при виробництвi багатьох продуктiв з метою надання їм привабливiшого зовнiшнього вигляду. Особливе мiсце серед природнiх барвникiв займають антоцiани. У роботi як джерело антоцiанiв було використано ягоди бузини, чорницi, ожини та чорноплiдної горобини (аронiї). Було отримано соки з цих ягiд, а потiм проведено концентрування на роторному випарнику до вмiсту сухих речовин 68–70 %. Отриманi продукти були використанi при виробництвi кондитерських, хлiбобулочних, макаронних, кисломолочних виробiв та харчоконцентратiв.