Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Вігна – цінна зернобобова культура(2023) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Воропай, Каріна АнатоліївнаНами досліджено боби вігни кущової та спаржевої. Плоди вігни кущової та спаржевої виростають до 5 м у висоту. Вузькі видовжені стручки світлого кольору. Насіння - дрібне, овальної форми. Досліджено загальний вміст білка, харчових волокон, пектинів у бобах вігни. Вігна та продукти її перероблення, як джерело повноцінного білка, вітамінів, харчових волокон, мінеральних речовин, необхідні для вегетаріанських та веганських дієт, а також для харчових раціонів спеціального призначення та оздоровчого спрямування. Використання бобів вігни у технології продуктів оздоровчого призначення дасть можливість розширити асортимент виробів та підвищити їх харчову цінністьДокумент Дослідження показників якості бобів нуту, як сировини для виробництва оздоровчих харчових продуктів(2024) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаПерспективним є ширше використання бобових культур, зокрема нуту, який є цінним джерелом важливих нутрієнтів. Нут характеризується високим вмістом білка, кількість якого складає 20,1% - 32,4%, залежно від сортових особливостей. Нами визначено фізико-хімічні властивості, які мають важливе значення у процесі перероблення, а також досліджено вміст важливих нутрієнтів у бобах нуту вітчизняної селекції: Встановлено, що зерно нуту сорту Тріумф містить найвищу кількість білка, має найбільшу масу 1000 зерен, характеризується високою якістю. Зерно цього сорту використовували у подальших дослідженнях для створення продуктів оздоровчого призначення на борошняній основіДокумент Використання біоактивованого нуту у виробництві інноваційних м'ясних продуктів(2022) Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаВстановлено, що у процесі біологічного активування вміст основних енергогенних речовин бобів нуту дещо знижується у результаті гідролітичних процесів. Досліджено, що вміст білка у біоактивованому нуті сорту Тріумф складає 18,5 %. Нами розроблено ряд рецептур м'ясо-рослинних консервів, з використанням яловичини першої категорії та біоактивованого нуту; складниками рецептури також є кунжут, цибуля, топлений жир, сіль, спеції. Досліджено основні фізико-хімічні і органолептичні показники якості м'ясо-рослинних консервів, збагачених біоактивованим нутом. It was established that in the process of biological activation, the content of the main energy-generating substances of chickpea beans is slightly reduced as a result of hydrolytic processes. It was investigated that the protein content in bioactivated chickpeas of the Triumph variety is 18.5%. We have developed a number of recipes for canned meat and vegetables, using beef of the first category and bioactivated chickpeas; the ingredients of the recipe are also sesame, onion, melted fat, salt, spices. The main physicochemical and organoleptic indicators of the quality of canned meat and vegetables enriched with bioactivated chickpeas were studied.