Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ 1Н NMR-spectroscopy of water-alcohol systems in the process of electrochemical activation of drinking water(2019) Kuzmin, Oleg; Romanchenko, NataliaThe aim of the work is to study the process of establishing the equilibrium state in alcohol water systems at the main stages of creating vodka with electrochemical activation of drinking water. The formation of alcohol-water (drinking) system occurs during the weakening of hydrogen bonds in the presence of water associates and ethanol that have a chemical shift of hydroxyl protons of water δН2O 4,36 ppm and of ethanol – δEtОН 4,96 ppm and the difference in chemical shifts between EtOH and Н2О, which is Δδ 0,60 ppm. (Δƒ 240 Hz), that do not undergo significant changes after the treatment of alcohol water mixture with activated carbon. Conditions for the formation of stable complexes in the system of alcohol-water (drinking) have not been revealed, the absence of formation of ethanol hydrates characterizes a system with unstable equilibrium. Prepared with electrochemical activation drinking water leads to the immediate formation of hydrates of EtОН•5Н2О type in the alcohol-water system: in the anode cell – an anolyte with ethanol hydrates EtОН•4,81Н2О; in a cathode cell – a catholyte with ethanol hydrides EtОН•4,69Н2О. The strongest hydrogen bond of OH-groups in the alcohol-water system is observed in water prepared by electrochemical activation that is characterized by a constant equilibrium.Документ Використання електрохімічної активації для виробництва алкогольної продукції(2017) Кузьмін, Олег ВолодимировичОцінено перспективність використання електрохімічної активації для виробництва алкогольної продукції. The prospects of the use of electrochemical activation for the production of alcoholic beverages.Документ Використання активного вугілля марки БАУ-А для обробки водно-спиртової рідини в лікеро-горілчаному виробництві(2005) Кузьмін, Олег ВолодимировичУ статті розглянуто основні переваги та недоліки активного вугілля марки БАУ-А для обробки водно-спиртових сумішей у лікеро-горілчаному виробництві. In the article basic advantages and lacks of active coal of brand of БАУ-А are considered for treatment of water-alcohol liquid in alcoholic beverage production.Документ Використання ЯМР- аналізу під час оцінювання якості горілки(2013) Оносова, Ірина Андріївна; Кузьмін, Олег ВолодимировичПроведені дослідження дозволяють запропонувати використання ЯМР-спектроскопії як ефективний кількісний аналітичний метод визначення стану рівноваги водно-спиртової суміші при оцінюванні якості горілки. The conducted researches allow to assume the use of NMR spectroscopy as an effective quantitative analytical method of determining the equilibrium state of a water-alcohol mixture and assessing the quality of vodka.Документ Столітня горілчана війна у м. Києві (друга пол.ХYII-ХYIII ст.)(2015) Пивоваренко(Михалко), Олена Андріївна; Силка, Оксана ЗахарівнаУ роботі досліджується проблема горілчаних промислів в історії України, об’єктивні труднощі з документальними забезпеченням, інша це заполітизованість цього питання загалом та упередження щодо історії Гетьманщини в певні періоди зокрема. Inthispaper, the problem of beverageindustries in the history of Ukraine, the objectivedifficulties of providingdocumentary, the other is the politicization of the issue in general and prejudicesabout the history of Hetmanparticularly in certainperiods.Документ Удосконалення технології підготовки води для виробництва горілок з використанням нетрадиційних сорбентів(2015) Попович, Оксана Василівна; Олійник, Світлана Іванівна; Куц, Анатолій МихайловичВ технології горілки показники якості застосованої води на відміну від ректифікованого спирту не є сталими і суттєво змінюються залежно від багатьох факторів. Для забезпечення регламентованих показників якості підготовленої води згідно технологічного регламенту застосовують багато способів, в тому числі і різні сорбенти. Метою роботи є удосконалення технології водопідготовки з використанням гранульованого кокосового активного вугілля (АВ) різних марок та шунгіту. In the technology of vodka indicators of quality of applied water unlike rectified alcohol are not constant and changes significantly depending on many factors. To ensure the regulated indicators of quality of treated water in accordance with the technical regulations used many ways, including various sorbents. The aim of this work is to improve water treatment technologies using granular coconut activated carbon (AU) and various grades of shungite.Документ Водостійкість скляної тари та стійкість горілок(2014) Олійник, Світлана Іванівна; Шевченко, Ілля Володимирович; Ковальчук, Володимир ПетровичДля розливу лікеро-горілчаної продукції та забезпечення її якості та стійкості необхідно застосовувати скляні пляшки з водостійкістю не вищою 0,3 см3 розчину соляної кислоти, що зберігаються в закритих опалювальних складах. А перед розливом готової продукції обов'язково контролювати показники водостійкості та хімічної корозії тари. For bottling of alcoholic beverages and to ensure its quality and durability necessary to use glass bottles of water resistance is not higher than 0.3 cm3 of hydrochloric acid, stored in enclosed heated storage. And before bottling must monitor the performance of water resistance and chemical corrosion of containers.Документ «Горілка» - це не «водка»(2014) Силка, Оксана ЗахарівнаСучасні євроінтеграційні процеси повинні спонукати українських фахівців харчової промисловості, і, зокрема, горілчаної справи до створення умов, за яких стало б можливими патентування і назви «горілка» як українського національного бренду. Бренду, який би сприймався у світі як географічний, тобто за місцем виникнення. Запатентований торгівельний термін не буде мати перекладу, а отже усунуться існуючі на сьогодні термінологічні непорозуміння Modern European integration processes should encourage professionals Ukrainian food industry, and in particular the beverage business to create the conditions under which it became possible to patent the name "vodka" as a Ukrainian national brand. Brands that have seen the world as a geographical, that is the place of origin. Patented trading period will not be translated, and therefore usunutsya currently existing terminological confusion.Документ Застосування молока та молочних продуктів при виробництві лікеро-горілчаних напоїв(2014) Нагурна, Ніна Анатоліївна; Осипенкова, І. І.; Голос, А. Е.За результатами маркетингових досліджень Консалтингового агентства «Маркет Едвайс», яке вивчало ринок етилових спиртів і горілок в Росії і в Україні стосовно очищення спирту, більше 80 % опитаних підприємств відмітили спосіб очищення горілки за допомогою активованого вугілля, менше 20 % вказали на знежирене молоко, 16 % — чистять активованим вугіллям імпрегнированим сріблом, єдиний випадок — очищення крохмалем.Документ Інноваційна технологія сорбційного очищення води в лікеро-горілчаному виробництві(2012) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Ловягін, ОлександрУзагальнено результати досліджень сорбційного способу кондиціювання води для лікеро-горілчаного виробництва. Наведено фізико-механічні та сорбційні характеристики сорбційних матеріалів. Встановлено, що фільтрувальний цикл збільшується в 1,5...1,7 рази та підвищується ефективність очищення води при використанні комбінацій сорбційних матеріалів різного типу в співвідношенні 1:1. Summarizes the findings of the research absorption method conditioning of water for the liqueur-vodka production. Installed the the physical-mechanical and sorption characteristics of sorption materials. It is established that the filtration cycle is increased in 1.5...1.7 times and increases the efficiency of water when using combinations of sorption materials of different types in the ratio of 1:1.