Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 23
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення гарантій та принципів юридичної відповідальності в сфері здорового харчування дітей в Україні
    (2021) Задніпряна‐Корінна, Мар'яна Юріївна
    Якість та безпечність продуктів харчування, особливо харчування дітей ви- магають гарантій виробників та контролю держави. В цьому контексті питання законодавчого регулювання юридичної відповідальності держави, виробника і самоконтроль споживача очевидні та ключові. Принципи юридичної відповідальності в системі організації здорового харчування дітей в Україні визначають керівні засади, презумпції та підстави притягнення до різних видів юридичної відповідальності фізичних осіб, юридичних осіб, колективних утворень, держави та ії органів, визначають правові гарантії відшкодування шкоди. У принципах юридичної відповідальності конкретизуються сутність, функції, обумовлюються форми реалізації юридичної відповідальності
  • Ескіз
    Документ
    Фріпси, як альтернатива швидким перекусам
    (2022) Лаврук, Павло Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Снеки, або легка закуска, перекус є популярними продуктами серед населення, особливо серед молоді. Альтернативою традиційним снекам є фріпси – це фруктові чіпси, які є висушеними слайсами різних фруктів без додавання консервантів і цукру. Вони мають відмінні смакові якості, приносять організму величезну користь, будучи здатними повноцінно замінити звичайні плоди. Фріпси мають високу харчову цінність. Такі вироби збагачують організм цінними мікро- та макроелементами, вітамінами, які необхідні для правильної роботи імунної та інших систем, а також окремих органів. Snacks, or light snacks, are popular products among the population, especially among young people. Frips are an alternative to traditional snacks - these are fruit chips, which are dried slices of various fruits without added preservatives and sugar. They have excellent taste qualities, bring great benefits to the body, being able to fully replace ordinary fruits. Frips have a high nutritional value. Such products enrich the body with valuable micro- and macroelements, vitamins, which are necessary for the proper functioning of the immune and other systems, as well as individual organs.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування компонентів для фортифікації м’ясних посічених напівфабрикатів
    (2022) Бірюк, Юлія Вікторівна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    Промислове виробництво продуктів здорового харчування неможливо без використання харчових функціональних інгредієнтів та збагачувачів.Одним зі шляхів розробки фортифікованих м'ясних продуктів підвищеної харчової цінності є використання у їхньому виробництві нетрадиційної сировини, ресурсів, що містять рослинні та молочні білки. The industrial production of healthy food products is impossible without the use of functional food ingredients and fortifiers.One of the ways to develop fortified meat products of increased nutritional value is the use of non-traditional raw materials, resources containing vegetable and milk proteins in their production.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи виробництва кисломолочного функціонального соусу з антиоксидантними властивостями
    (2022) Стеценко, Наталія Олександрівна
    Розроблений збагачений кисломолочний соус на основі йогурту належить до категорії функціональних продуктів, оскільки рівень забезпечення добових потреб людини у багатьох есенціальних нутрієнтах знаходиться у межах 10…50%. Визначено, що кисломолочний соус, збагачений порошками куркуми, орегано та сиропом лактулози, має високі показники якості, що відповідають вимогам нормативної документації. Такий соус буде прекрасним низькокалорійним доповненням для харчування людей, які ведуть здоровий спосіб життя і обирають продукти з високою біологічною цінністю, нутрітивною насиченістю при помірній енергетичній цінності. The developed enriched yogurt-based sour milk sauce belongs to the category of functional foods, as the level of human daily needs in many essential nutrients is in the range of 10… 50%. It was determined that sour milk sauce enriched with turmeric powder, oregano and lactulose syrup has high quality indicators that meet the requirements of regulatory documentation. This sauce will be a great low-calorie supplement for the diet of people who lead a healthy lifestyle and choose products with high biological value, nutritional saturation at moderate energy value.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні рішення при розробці комплексу маркетингу підприємств харчової промисловості
    (2022) Бергер, Аліна Дмитрівна
    Досліджується сучасні інноваційні рішення в комплексі маркетингу ‒ «12Р», які охоплюють товарну політику, ціноутворення, канали збуту, комунікаційну політику, персонал тощо. Обґрунтовано, що більшість інноваційних рішень у маркетингу підприємства харчової промисловості пов’язано з технологіями ‒ здорового харчування, ощадливого виробництва, діджиталізації процесів, Інтернет-маркетингу, нових видів пакування та захисту навколишнього середовища. Modern innovative solutions in the marketing complex - "12P" are studied, which cover product policy, pricing, sales channels, communication policy, staff and more. It is argued that most of the innovative solutions in the marketing of the food industry are related to technology - healthy eating, lean production, digitalization of processes, Internet marketing, new types of packaging and environmental protection.
  • Ескіз
    Документ
    Смакові вподобання споживачів на світовому ринку харчових продуктів
    (2019) Страшинська, Лариса Володимирівна
    Визначено ключові фактори при виборі споживачами харчових продуктів у світі. Обґрунтовано споживчі пріоритети в період фінансової кризи. Подана хронологія еволюції споживчих переваг. Розглянута ситуація в США та Західній Європі щодо зростання продажів напівфабрикатів та простих дешевих інгредієнтів, а також зростання популярності продажів через невеликі магазини, пекарні біля дому та пересувні точки традиційно європейського формату. Проаналізовано зміну кулінарних і смакових тенденцій споживачів. The key factors in the choice of food by consumers in the world are identified. Consumer priorities during the financial crisis are substantiated. The chronology of the evolution of consumer preferences is given. The situation in the USA and Western Europe regarding the sales growth of semi-finished products and simple cheap ingredients, as well as the growing popularity of sales through small shops, bakeries near the house and mobile outlets of traditionally European format is considered. The change of culinary and taste tendencies of consumers are analyzed.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи застосування антивікового меню в закладах ресторанного господарства при готелях
    (2019) Головата, Катерина Юріївна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Доценко, Віктор Федорович
    З метою уповільнення процесу старіння та відновлення внутрішнього балансу організму перспективним є впровадження страв антивікового призначення в меню загальнодоступних закладів ресторанного господарства, а також при готелях. Доцільність застосування «антивікового» меню в ресторанах та кафе при готельних підприємствах оздоровчого призначення полягає в тому, що відвідувачі матимуть змогу покращити ефект від оздоровчих процедур та вправ завдяки харчуванню та отримати позитивний результат. Позиції меню розробляються з метою відновлення організму і уповільнення старіння і ґрунтуються на принципах наукової дієтології та спеціально підібраному сполученні продуктів. In order to slow down the aging process and restore the internal balance of the organism, it is promising to introduce anti-aging food in the menu of publicly accessible restaurants, as well as hotels. The expediency of using the "antiquarian" menu in restaurants and cafes at hospitality establishments is that visitors will have the opportunity to improve the effect of health-improving procedures and exercise through nutrition and gain a positive result. The menu items are designed to restore the body and slow down the aging and are based on the principles of scientific nutrition and specially selected combinations of products.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток теорії та концепції здорового харчування: концептуальні підходи до осмислення феномену
    (2017) Ущаповський, Артем Олегович; Кітов, Микола Григорович
    Харчування завжди було і буде одним із ключових чинників, що підтримує життєдіяльність організму людини та впливає на її здоров’я. Це обумовлює доцільність та актуальність проведення подальших досліджень, спрямованих на поліпшення харчування сучасної людини. Теорія збалансованого харчування сприяла розвитку нових ідей і прогнозів у галузі харчування, розробці практичних заходів, пов’язаних із харчовими ресурсами і потребою в їжі в глобальних масштабах. На основі даної теорії розроблено різні харчові раціони для всіх вікових груп населення, створено нові технології харчування, виявлено раніше невідомі амінокислоти, вітаміни, мікроелементи. Nutrition has always been and will be one of the key factors, supports the vital activity of the human body and affects health. This determines the appropriateness and urgency of conducting further research aimed at improving the nutrition of modern man. The theory of balanced nutrition promoted the development of new ideas and forecasts in the field of nutrition, the development of practical activities related to food resources and the need for food on a global scale. Based on this theory, various dietary rations for all age groups of the population have been developed, new food technologies have been developed, previously unknown amino acids, vitamins, trace elements have been discovered.
  • Ескіз
    Документ
    Інновації у харчових технологіях - вимога часу та запорука створення в україні індустрії здорового харчування
    (2016) Сімахіна, Галина Олександрівна
    Інновації у харчових виробництвах на нинішньому етапі мають посилено впроваджуватись передусім у виробництві оздоровчих харчових продуктів, частка яких на світовому ринку постійно зростає. Innovations in food production at this stage are intensively implemented primarily in the production of health food products, whose share in the global market is growing.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання заквасок при виробництві хліба
    (2013) Карпенко, Тетяна Сергіївна; Сильчук, Тетяна Анатоліївна
    Основних напрямків досліджень є виробництво продуктів підвищеної харчової цінності, які призначені для зниження ризику впливу шкідливих речовин, а також для зміцнення захисних функцій організму. Main research areas are production of high nutritional value that are designed to reduce the risk of exposure to harmful substances, and to strengthen the protective functions.