Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Інституціональне забезпечення розвитку агрохолдингів(2011) Данкевич, Андрій ЄвгеновичРозкрито теоретико-методологічні проблеми інституціонального забезпечення розвитку агрохолдингів в ринкових умовах господарюванняДокумент Long-term effects of the war in Ukraine on its ecology and agriculture(2024) Harkavenko, Iryna; Nikitenko, OlgaThe war in Ukraine has had profound impacts on its ecology and agriculture, with significant consequences for the environment and food security. The conflict has caused extensive environmental damage, including pollution of rivers and lakes, chemical contamination of air, water and soil, destruction of forests, and rendering large areas of agricultural land unusable due to shelling and landmines. These bring out the urgent need for environmental recovery efforts and sustainable agricultural practices in Ukraine to mitigate the long-lasting effects of the war on its ecology and agriculture.Документ Транснаціональні компанії і їх роль у зростанні агропромислового комплексу(2023) Гуткевич, Світлана ОлександрівнаСучасна економіка характеризується стрімким розвитком транснаціональних компаній (THK). Діяльність цих компаній виходить за національні межі, вони є основними інвесторами у світі. Особливостями таких компаній є велика кількість працівників, багато представництв та поширення продукції по багатьох країнах завдяки чому вони стають транснаціональними.Документ Вплив сільського господарства на екологію(2013) Федулова, Ірина ВалентинівнаВ роботі розглянуті питання впливу роботи сільськогосподарських підприємств на екологію держави. Чинники екологічної політики держави. Напрями реалізації екологічної політики сільськогосподарських підприємств. In this paper we consider the impact of farms on the environment state. Factors of environmental policy. Areas of implementation of environmental policies farms.Документ Використання зеленої маси моркви для створення білкових збагачувачів(2015) Прокопенко, Дарина Сергіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаСучасний етап розвитку харчової промисловості пов’язаний із забезпеченням якісно нового підходу в ефективності використання ресурсів планети для виробництва харчових продуктів. Промислове впровадження нових харчових технологій здатне підвищити якість, знизити собівартість, розширити об’єми та асортимент харчової продукції на існуючій сільськогосподарській базі при одночасному розвитку класичних і нетрадиційних методів виробництва. Останнім часом велика увага приділяється розробленню способів використання нових джерел та форм харчового білку. The current stage of development of food industry associated with the provision of a qualitatively new approach to the use of resources of the planet for food production. Commercialization of new food technologies can improve quality, reduce costs, expand the volume and variety of food on existing agricultural base, while the development of classical and non-traditional production methods. Recently, much attention is paid to the development of new uses and types of food sources of protein.Документ Стан і перспективи розвитку виробництва органічної продукції в Україні(2015) Пешук, Людмила Василівна; Штик, Ірина Іванівна; Іванова, Тетяна МиколаївнаРозвиток органічного виробництва є досить актуальним на сьогодні через низку явних екологічних, економічних та соціальних переваг. Інтенсифікація сільського господарства має негативний вплив на навколишнє середовище, виснажує природні ресурси, без яких ведення агровиробництва неможливе.Тому органічне сільське господарство має екологічні переваги, а саме скоротити викиди вуглекислого газу, закису азоту й метану. Дослідження стану та розвитку органічного виробництва в нашій країні обумовлює актуальність обраної теми, не зважаючи на наявність значного теоретичного доробку з цієї теми. Development of organic farming is still relevant today due to a number of obvious environmental, economic and social benefits. Intensification of agriculture has a negative impact on the environment, depleting natural resources without driving agricultural production nemozhlyve.Tomu organic farming has environmental benefits, namely to reduce emissions of carbon dioxide, nitrous oxide and methane. Research status and development of organic production in our country determines the relevance of the chosen topic, despite the presence of significant theoretical achievements in this area.Документ Співпраця в галузі продовольчого забезпечення: ФАО і МАГАТЕ(2014) Дичковський, Степан ІвановичУ жовтні 1963 р. ФАО і її партнером в системі ООН, МАГАТЕ, було створено Об'єднаний відділ ФАО/МАГАТЕ з ядерних методів в продовольчій і аграрній галузях, метою якого було використовувати ресурси обох організацій, з тим щоб розширити співпрацю між їх державами-членами в застосуванні ядерної технології та супутніх біотехнологій для розробки більш досконалих стратегій сталого розвитку сільського господарства і продовольчої безпеки. In October 1963, FAO and its partners in the UN system, the IAEA was established Joint Division FAO / IAEA nuclear techniques in food and agriculture industries whose goal was to use the resources of both organizations in order to expand cooperation between its Member States in the application of nuclear technology and related biotechnologies for developing improved strategies for sustainable agricultural development and food security.Документ Використання дріжджових пробіотиків у сільському господарстві(2014) Кушнір, Анастасія Іванівна; Волошина, Ірина МиколаївнаСучасна інтенсивна індустрія тваринництва, птахівництва та рибництва ґрунтується на використанні в якості обов'язкових компонентів комбікормів різних біологічно активних стимуляторів обміну речовин, травлення, імунітету тварин. Modern intensive livestock industry, poultry farming, based on use in animal feed as mandatory components of different biologically active metabolic stimulant, digestive, immune animals.Документ Implementation of export potential of national agricultural enterprises(2014) Koval, BogdanOne of the priority directions of the development and presentation of Ukraine in the world is agriculture. Relevance of research due to the fact that in today's global world economy development effective management of the implementation of the export potential of domestic enterprises is one of the key factors for the successful operation of national economy and the development of competitive advantages in foreign markets.Документ Шляхи удосконалення технології переробки рослинної сировини для отримання продуктів профілактичного призначення(2014) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаОдним із важливих напрямів підвищення ефективності виробництва харчових продуктів є інтенсивний розвиток сільського господарства і переробних галузей промисловості на основі широкого використання науково-технічних розробок у виробництві, впровадження ресурсо- і ененерго-зберігаючих технологій, підвищення якості продукції, що випускається.