Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
16 результатів
Результати пошуку
Документ Ресурсоощадний метод очистки води харчових підприємств на установках з фільтрувальними мембранними елементами(2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній ВасильовичРозглянуто метод ресурсозбереження при очистці води на сучасних підприємствах харчової промисловості, який базується на мембранних технологіях, що включають багатоступінчасті системи, а також їх доцільність та актуальність. Це дозволить виключити залежність вітчизняної харчової промисловості від закордонних постачальників продуктів, а це в свою чергу призведе до забезпечення національної безпеки країни в сегменті харчової галузі.Документ Основні проблеми впровадження Lean-виробництва на харчових підприємствах(2022) Анісімова, Варвара Володимирівна; Пащенко, Богдан СергійовичУ матеріалі розглянуто, що в контексті сучасного розвитку існує 4 області проблем, з якими стикаються харчові підприємства при впровадженні принципів Lean-виробництва. В основі ефективного впровадження вказаної методології на підприємстві лежить філософія, яка передбачає глибоку і усесторонню культурну трансформацію, зокрема у мислені персоналу. Доведення цілей до кожного робітника активізує людей до виконання роботи і спонукання до відповідальності, а також створення цінності виробництва.Документ Аспекти впровадження системи менеджменту безпечності при виробництві хліба житньо-пшеничного на харчових підприємствах(2022) Олефіренко, Анастасія Дмитрівна; Пащенко, Богдан СергійовичПоказано, що впровадження та функціонування системи менеджменту безпечності зокрема при виробництві хліба житньо-пшеничного є ефективною запорукою створення продовольчої безпеки населення країни особливо в умовах воєнного часу. Це створює сприятливі умов для подальшого розвитку та виходу із неминучої продовольчої та економічної кризи, що може загрожувати держави та населенню в сучасній геополітичній обстановці.Документ Інструмент SMED як ефективний засіб LEAN-трансформації та підвищення ефективності роботи харчового підприємства(2023) Пащенко, Богдан СергійовичАвторами розглянуто SMED - один із потужних інструментів концепції «LEAN мислення», показано, що для успішного його впровадження потрібні також інші інструменти, а поточний виробничий процес має бути задокументований, щоб врахувати всі елементи, що його стосуються Швидке переналагодження стало відповіддю на зростаючі масштаби та неповороткість виробничого процесу, що позитивно впливає на ефективність роботи харчового підприємства. Завдяки впровадженню SMED значно зменшуються тимчасові затримки між стадіями виробництва харчової продукції, а отже, знижується рівень ресурсних витрат. Даний інструмент також дозволяє здійснити пошук вузького місця під час змін у форматі роботи лінії, ремонт якої займає найбільший відрізок часу, або лінії, яка виходить з ладу найчастіше або лінії, тощо.Документ The mechanism of regulation of the innovation and investment processes of the food industry development(2022) Panchenko, Karina; Harkusha, Olena O.Consequently, investments in the food industry are not always invested efficiently and are less focused on innovation. State regulatory measures and investments ensure the formation of a favorable competitive food environment, increase food safety and quality, and improve consumer access and choice of food products. Отже, інвестиції в харчову промисловість не завжди вкладаються ефективно і менше орієнтовані на інновації. Заходи державного регулювання та інвестиції забезпечують формування сприятливого конкурентного продовольчого середовища, підвищують безпечність та якість харчових продуктів, покращують доступ споживачів та вибір харчових продуктів.Документ Використання бірж фрілансу в діяльності харчових підприємств України(2019) Мурай, Артем Сергійович; Олійниченко, Олена МиколаївнаУ роботі розглянуто необхідність використання бірж фрілансу та визначено за яких умов діяльності підприємств харчової промисловості виникає необхідність залучати фрілансерів. Обґрунтовано, що у зв’язку з високою динамікою роботи, швидким темпом розвитку підприємств харчової промисловості постає необхідність виконувати завдання, які не пов’язані з основним видом діяльності (серед них маркетингове просування, копірайтинг, розробка програмного забезпечення, логістичний супровід тощо). З’єднувальною ланкою між замовником та фрілансером є фріланс біржа. Висвітлено основні українські біржі фрілансу. Визначено позитивний вплив на діяльність харчової промисловості від використання бірж фрілансу при співпраці з фрілансерами. The article deals with the necessity of using freelance exchanges and defines under what conditions of activity of food industry enterprises; there is a need to attract freelancers. It is substantiated that in connection with high dynamics of work, fast pace of development of food industry enterprises it becomes necessary to perform tasks that are not related to the main activity (among them marketing promotion, copywriting, software development, logistics support etc.). The link between the customer and the freelancer is the freelance platform. The main Ukrainian freelance platforms are covered in the article. The positive influence on the activity of the food industry from the use of freelance platform in cooperation with freelancers is determined.Документ Business Intelligence в системах підтримки прийняття рішень для харчових підприємств(2015) Харкянен, Олена ВалеріївнаЕфективне управління харчовим підприємством в умовах конкуренції та нестабільної економічної ситуації вимагає від керівників прийняття оперативних, обґрунтованих рішень. Як правило, українські харчові підприємства мають високий рівень розвитку ERP-систем в яких накопичується цінна бізнес-інформація обсяги якої з часом неухильно зростають.Документ Оцінка ефективності впровадження сховища даних для задач планування харчового підприємства(2014) М'якшило, Олена Михайлівна; Харкянен, Олена ВалеріївнаЕфективність впровадження Системи підтримки прийняття рішень на основі технологій Data Warehouse, OLAP та Data Mining для задач планування харчового підприємства, пропонується оцінювати на основі визначення окупності і прибутку від інвестицій в розроблюваний проект. The effectiveness of the implementation of decision support systems based on technologies Data Warehouse, OLAP and Data Mining tasks for planning food business proposed to be evaluated on the basis of the definition of payback and return on investment in development projects.Документ Інтелектуальні засоби інформаційної підтримки роботи технолога харчового підприємства(2014) М'якшило, Олена Михайлівна; Маковецька, Світлана ВасилівнаЗадача візуалізації ходу технологічного процесу залишається актуальною і складає суттєву частину інформаційної підтримки діяльності технолога. The task of visualizing the technological process remains relevant and is an essential part of information support of technologist.Документ Застосування методів біоіндикації для оцінки екологічних ризиків діяльності харчових підприємств(2014) Ничик, Оксана Василівна; Салавор, Оксана Мирославівна; Степанець, Любов Филимонівна; Тогачинська, Ольга ВасилівнаУ зв'язку з глибокою трансформацією природного середовища, що активізується під дією антропогенного впливу, загострюються та стають актуальними проблеми збереження екосистеми і біосфери в цілому. Вплив на екосистеми з кожним роком стає більш інтенсивним, тому необхідність контролю за антропогенними чинниками набуває актуального значення.