Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Способи охмелення пива
    (2023) Максян, Альона Григорівна; Руденко, Олександр Юрійович; Мукоїд, Роман Миколайович
    Хміль – один з основних і незамінних видів сировини длявиробництва пива. Завдяки наявності специфічних речовин яких немає жоднаінша рослинна, він надає пиву приємного гіркого смаку і хмелевого аромат,поліпшує піноутворення та піностійкість напою і підвищує його біологічнустійкість. Тому для створення сортів пива з яскравим ароматом доцільно замістьвнесення ароматичного хмелю в кінці кип'ятіння застосовувати прийомхолодного охмелення, що дозволяє найбільш повно екстрагувати хмелеві оліїбез ризику їх втрат. Таким чином, створення нових сортів пива з застосуваннямтехнології холодного охмелення є актуальним завданням. Пиво, приготоване зацією технологією, відрізняється насиченим ароматом хмелю. Враховуючи всі особливості процесу охмелення пивногосусла, можна рекомендувати сухе охмелення пивного сусла в пивоварнійпромисловості
  • Ескіз
    Документ
    Енергозберігаючі технології приготування пивного сусла
    (2021) Бліщ, Роксолана Олександрівна; Бабич, Ірина Михайлівна
    В даній роботі постадійно розглянуто заходи, що сприятимуть зменшенню споживання теплової енергії при приготуванні пивного сусла.
  • Ескіз
    Документ
    Нетрадиційна сировина у виробництві пива
    (2022) Бліщ, Роксолана Олександрівна; Бабич, Ірина Михайлівна
    Виробництво крафтового пива передбачає використання лише натуральних інгредієнтів. Пивовари здійснюють пошук нових джерел для розширення асортименту пива з оригінальними органолептичними властивостями. Тому актуальним завданням є часткова заміна хмелю на нетрадиційну сировину.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу та кінетика екстрагування цільових компонентів з хмелю
    (2020) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна Василівна
    Розглянуто вплив температури та гідромодуля на процес вилучення цільових речовин із хмелю при виробництві екстрактів. Встановлено вплив температури та гідромодуля на інтенсифікацію процесу екстрагування. The influence of temperature and hydromodule on the process of extraction of target substances from hops in the production of extracts is considered. The influence of temperature and hydromodule on the intensification of the extraction process is established.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу екстрагування за рахунок попередньої обробки сировини
    (2020) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна Василівна
    У даному тексті розглядається процес екстрагування як масообмінний процес та звертається увага на його низьку ефективність при переробці рослинної сировини з високим ступенем подрібнення. Основною причиною низької ефективності є недосконалість екстракційної апаратури та низька пористість дрібно фракційної сировини. Для покращення процесу екстрагування розглядаєттся використання електроіскрового оброблення сировини перед віброекстрагуванням, що дозволяє створити активні режими взаємодії між рослинною сировиною та екстрагентом та підвищити вихід біологічно активних речовин. Електроімпульсна обробка дозволяє значно скоротити тривалість екстрагування. Дослідження використання електроіскрового оброблення сировини перед віброекстрагуванням потребує більш детального дослідження. In this text, the extraction process is considered as a mass transfer process and attention is drawn to its low efficiency when processing plant raw materials with a high degree of grinding. The main reason for the low efficiency is the imperfection of the extraction equipment and the low porosity of the finely fractionated raw materials. To improve the extraction process, the use of electrospark treatment of raw materials before vibration extraction is considered, which allows creating active modes of interaction between plant raw materials and the extractant and increasing the yield of biologically active substances. Electropulse processing allows you to significantly reduce the duration of extraction. The study of the use of electrospark treatment of raw materials before vibroextraction requires a more detailed study.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення пива біологічно активними сполуками хмелю
    (2014) Проценко, Лідія Василівна; Гринюк, Тетяна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович
    Додавання екстракту ксантогумолу на стадії доброджування не змінює фізико-хімічних показників пива та його смакових якостей і водночас збагачує пиво біологічно активними сполуками хмелю, підвищуючи цим його функціональні властивості.